5.3.13

Açma


Sabah sabah burnuma koktu ev yapımı açma kalktım yoğurdum hemen.
 1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz,şeker göz kararı
aldığı kadar un
1 paket maya

tüm malzemeler güzelce yoğurulur.6 bezeye ayrılır her beze tabak büyüklüğünde açılır ve tereyağ sürülüp tekrar beze haline getirilir.Tüm bezelere aynı işlem uygulanır.
Her beze tekrar tabak büyüklüğünde açılır ve 4'e bölünür..
her parça ay çöreği yapar gibi rulo yapılır ve düğüm atılır gibi şekil verilir.
Yağlı kağıt serilmiş tepside yarım saat bekletilir.
önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir..
Bu tarifimi 
 Gelibolu17 arkadaşımızın ev sahipliği yaptığı Porselen demlik çay saati etkinliğine 
gönderiyorum...


9 yorum:

  1. offf cok guzel bende cok sık yaparım arya kız bayılıryor tabı bende... hatta sımdı yapsam ne guzel olur

    tesekkurler

    YanıtlaSil
  2. nefis olmuş canım eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım,çok teşekkürler :)
    Bu arada yeni ismin hayırlı olsunn,güzel tarifinde şimdi burda http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2013/03/acma.html yayında gene beklerim,selamlar :)

    YanıtlaSil
  4. Açmayı çok severim ellerinize sağlık.Bende sizi blogumda görmek isterims evgilerimle:)

    YanıtlaSil
  5. Sabah böyle bir kokuya uyanmak harika bir şey.
    Çok nefis olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Mayalı lezzetleri çok seviyorum eline sağlık..bloğunu izlemeye aldım mutlu bir hafta dilerim...

    YanıtlaSil
  7. slm canım ellerine sağlık cok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  8. düğüm olmuş açmalar ohh mis valla:)

    YanıtlaSil