10.5.12

MAKARNALAR ETKİNLİĞİ (ETLİ BEŞAMEL SOSLU FIRIN MAKARNA)

Tarif No : 02
Tarifi Gönderen :MUTFAKTAKİ ACEMİ
Tarif Adı : ETLİ BEŞAMEL SOSLU FIRIN MAKARNA









SEVGİLİ ARKADAŞIMA BU GÜZEL TARİFİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM..ELLERİNE SAĞLIK..DENENMESİ GEREKEN BİR TARİF..


 Daha önce tavuk etiyle yaptığım bu tarifi bu kez kırmızı etle denemek istedim. İyi ki de öyle yapmışım. Tavukla yaptığımdan çok daha lezzetli oldu.Malzemeler:
Et (dondurucudan çıkardım, ne kadardı bilmiyorum ama az geldi)
½ pkt fiyonk makarna
1 bardak süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kaşık un (tepeleme)
Kaşar rendesi
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Eti, Önce sıvıyağda bira kavurup, ardından 1 bardak su ilavesiyle iyice haşladım suyu kalmayana kadar). Makarnayı, tuzlu-sıvı yağlı suda haşladım, süzdüm. Unu tereyağında çok az kavurup üzerine süt ekledim. Bozadan daha cıvık bir kıvam alınca, bir tutam karabiber ekleyip altını kapattım. Küçük yuvarlak borcama makarna, beşamel sos ve eti alıp hep birlikte karıştırdım. Üzerine kaşar rendesi serpip, önceden 190 der.ye ısıttığım fırına verdim. Üstü hafif kızarınca fırından alıp, üzerine kuru nane serperek servis yaptım.

2 yorum:

  1. Çok beğendim,çok beğendim,çok beğendim:) Afiyet olsun tatlım. Beşamel soslu herşeyi severim.

    YanıtlaSil
  2. kUZUCUĞUM ERİŞTE SAYILIRSA BENDEDE BİR TARİF VAR TENCEREM KAYNIYOR KÖŞESİNDE. ALABİLİRSİN SEVGİLERİMLE. BU TARİFTE ÇOK GÜZEL. ELLERİNİZE SAĞLIK.

    YanıtlaSil