11.5.12

MAKARNALAR ETKİNLİĞİ(KAŞARLI ERİŞTE)

Tarif No : 04
Tarifi Gönderen : VUSLAT
Tarif Adı : KAŞARLI ERİŞTE
Leziz tarifin için çok teşekkür ederim arkadaşım.Eminim süper bir lezzettir.Deneyeceğim.Sevgiler..


1 paket kültür mantarı, Yarım paket erişte, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 haşlanmış patates, 1-2 parça tavuk beyaz eti, 1 baş kuru soğan, tuz, karabiber, pulbiber, arzuya göre yağ.



Erişteyi teflon tavada yağ koymadan kavuralım. Tavuk beyaz etini haşlayalım. Haşlanmış tavuk etini çıkarıp, haşlama suyunda bu kez kavrulmuş erişteyi haşlayalım. Bu arada 1 baş soğanı ince kıyalım, doğranmış mantarlar ile birlikte suyunu çekene kadar yağda kavuralım  tuz ve karabiberi ekleyelim ve tavuk etini parçalayıp haşlama suyunu süzdüğümüz eriştelerle karıştıralım. Arzuya göre pul biber ekleyelim. Borcama döküp üzerini düzeltelim ve 1 haşlanmış patatesi en üste rendeleyelim. 1 yemek kaşığı sıvı yağı patatese fırça ile sürüp kaşar peyniri serpelim. 25-35 dakika kadar fırında kızartalım. Afiyetle yemeniz için.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder