Tarif No : 18
Tarifi Gönderen :NESLİCE TARİFLER
GÜZEL TARİFİ VE KATILIMI İÇİN ARKADAŞIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM..SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM..
Arrabbiata Soslu Makarna (Acılı, Domatesli, Soğanlı, Fesleğenli Makarna)
Kaynak: Yemek Vakti (Ben fazladan beyaz şarap kullandım)
1 paket makarna (Ben Barilla kullandım)
Haşlamak için su ve tuz
Sos İçin:
½ çay bardağı zeytinyağı1 adet büyük kuru soğan (ya da 3 adet küçük)
3 diş sarmısak
4 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 su bardağı beyaz şarap (yoksa 1 su bardağı tavuksuyu veya normal su)
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin:
Keçi peyniri (sevdiğiniz bir peynir de olabilir)
YAPILIŞI:
- Makarnayı kaynayan suda tuzla birlikte 7-8 dakika haşlayın.
- Haşlanan makarnanın suyunu dökmeden üzerine 2 su bardağı soğuk su ekleyip süzün.
- Soğanı ve sarmısakları incecik kıyıp geniş ve çukur bir tavada zeytinyağı ile birlikte pembeleşene kadar kavurun.
- Kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri ilave edip, domatesler eriyene kadar pişirin.
- Salçayı, kesme şekeri, sirkeyi ve beyaz şarabı ekleyin. (Beyaz şarap kullanmak istemezseniz tavuk suyunu veya suyu ekleyin)
- Birkaç dakika pişirdikten sonra sosu blendır ile pürüzsüz bir hale getirin. (Sos koyu kıvamlı olacaktır.)
oohh harika akşam akşam canım eçkti yahu :)))
YanıtlaSilellerine sağlık..
AFİYET OLSUN ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSil:)
Makarnayi her hali ile severim. Ellerinize saglik cok nefis gorunuyor.
YanıtlaSil