25.5.12

MAKARNALAR ETKİNLİĞİ(ACILI,DOMATESLİ,SOĞANLI,FESLEĞENLİ MAKARNA)



Tarif No : 18
                                                 Tarifi Gönderen :NESLİCE TARİFLER

GÜZEL TARİFİ VE KATILIMI İÇİN ARKADAŞIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM..SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM..

Arrabbiata Soslu Makarna (Acılı, Domatesli, Soğanlı, Fesleğenli Makarna)
Kaynak: Yemek Vakti (Ben fazladan beyaz şarap kullandım)

MALZEMELER:
1 paket makarna (Ben Barilla kullandım) 
Haşlamak için su ve tuz

Sos İçin:
½ çay bardağı zeytinyağı
1 adet büyük kuru soğan (ya da 3 adet küçük)
3 diş sarmısak
4 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 su bardağı beyaz şarap (yoksa 1 su bardağı tavuksuyu veya normal su)
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı karabiber

Üzeri İçin:
Keçi peyniri (sevdiğiniz bir peynir de olabilir)

YAPILIŞI:
  • Makarnayı kaynayan suda tuzla birlikte 7-8 dakika haşlayın.
  • Haşlanan makarnanın suyunu dökmeden üzerine 2 su bardağı soğuk su ekleyip süzün.
  • Soğanı ve sarmısakları incecik kıyıp geniş ve çukur bir tavada zeytinyağı ile birlikte pembeleşene kadar kavurun.
  • Kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri ilave edip, domatesler eriyene kadar pişirin. 
  • Salçayı, kesme şekeri, sirkeyi ve beyaz şarabı ekleyin. (Beyaz şarap kullanmak istemezseniz tavuk suyunu veya suyu ekleyin) 
  • Birkaç dakika pişirdikten sonra sosu blendır ile pürüzsüz bir hale getirin. (Sos koyu kıvamlı olacaktır.)
  • En son baharatları da ekleyip sosu geniş bir kaba alın. 
  • Haşlanmış makarna ile sosu harmanlayıp üzerine peynir serperek servis yapın.

Afiyet şeker olsun.. 

3 yorum:

  1. oohh harika akşam akşam canım eçkti yahu :)))
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. AFİYET OLSUN ELLERİNE SAĞLIK
    :)

    YanıtlaSil
  3. Makarnayi her hali ile severim. Ellerinize saglik cok nefis gorunuyor.

    YanıtlaSil