31.5.12

kuru kayısı reçeli

Dün ben pek bir hamarattım vallahi..Önce közlenmiş biber,ardından kuru kayısı reçeli ,ev yapımı yoğurt,araya öğlen ve akşam yemekleri...mutfağa çalıştım diyebilirim..Kuru kayısıları akşamdan güzelce yıkayıp suyla ıslamak gerekiyor normalde.Ben sabah yaptım bu işlemi,akşama kadar şiştiler..Daha sonra içindeki suyla birlikte kaynattım.Başta hararetli ısıda daha sonra orta derecede pişirdim.Pişmesine yakın 1 adet limona yakın limon suyu ekledim..Ve bir paket vanilya,15-20 dakika daha pişirip kapattım..Sıcak sıcak kavanozlara doldurdum ancak kapaklarını kapatmadım..Ağızlarını kağıt havluyla örttüm..Soğuyunca kapaklarını sıkıca kapatıp serin ve güneş görmeyen bir yere kaldırdım..

Malzemeler
1 kg kuru kayısı
5 su bardağı şeker
1 limon
1 paket vanilya
su

2 yorum:

  1. ohh pek güzel olmuş canım ellerine sağlık....günler uzun olunca yazın seve seve her iş oluyor valla...

    YanıtlaSil
  2. Hmarat arkadaşım eline koluna sağlık.Öptüm seni ve İkra'yı. Güzel haftasonları

    YanıtlaSil