25.5.12

sağlıklı yaşam ipuçları..


Tv nin zararları yanında faydaları da var doğru kullanmayı bildiğimiz sürece..Mesel a bugün yine güzel bilgiler öğrendim bu iletişim aracı sayesinde ve sizlerle de paylaşmak istedim..


Sigarayı bırakalı 2 ay oldu,şu an için öncelikli hedefim şekeri ve ayçiçek yağını bırakmak oldu..Prof. Kenan Demirkol'un dediklerine bir kulak verin derim..
Sağlıklı bir yaşam dilerim herkese..

"Çocuklarınıza illa tatlı bir şey yedirecekseniz, ne olur evde kendiniz yapın ve olabildiğince az şekerli yapın. Çünkü total olarak da şeker zararlı zaten, yani;
insanın 
zarar görmeden günde tüketebileceği 
şeker miktarı 30 gram dolayındadır. 
30 gram, 8 kesme şekeri yapar."

Bir kutu meşrubatta 35 gram; 200 gram meyvede 30 gram şeker vardır.
İnsanoğlunun 200 gram meyve dışında hiç şeker yememesi gerekir. Diyelim ki 
çok aşerdiniz, 2 parça çikolata yediniz, o gün meyve yemeyin. Bir matematik
yapmak zorundayız. Elbette, meyveden elde etmiş olduğumuz birtakım vitamin
ve antioksidanları da feda etmiş oluyoruz."

"Türkiye'de gençlerde inanılmaz bir demir eksikliği var. Kırmızı et doğadaki 
en önemli demir kaynağıdır. Bitkiden demir çok daha az özümsenebilmektedir.
Dana eti bir demir kaynağıdır, protein kaynağı değildir. Ben proteinimi
bulgurdan, baklagilden alıyorum zaten."

"Yapay yem üreticileri 'biz dünyayı nasıl doyuracağız' yalanıyla, hayvanları 
meralardan ahırlara çektiler ve bugün her ahır hayvanı şeker hastası. Çünkü,
pancar küspesiyle, yapay protein yemleriyle, patatesle ve mısırla
besleniyor.

Doğal beslenen ineğin sütünde omega-3 vardır, yapay beslenende hiç yoktur. 
Doğal beslenen ineğin sütünde damar sertliği yapıcı donmuş yağ asidi yoktur,
yapayda vardır. Bu asitler fruktoz gibi kolesterolün asitlenmesine yol açar.

Doğal beslenen ineğin sütünde dünyanın bugüne kadar bildiği en büyük 
antioksidan olan alfaminolimik asit vardır. Bu maddeyi tüketen kadınlarda
meme kanseri yüzde 40 daha az görülmektedir. Yapay beslenen ineğin sütünde
bu hiç yoktur.

Duymuşsunuzdur kırsal alanda 100 yaşını aşmış bazı insanlarda ikinci kalıcı 
dişler düşer ve onun yerine üçüncü dişler çıkar. İşte bu doğal sütün
eseridir. Doğal sütün maliyetinin çok pahalı olduğu söylenir ama aradaki
fark yüzde 10-15'i geçmiyor.

Elimizde tek bir omega-3 kaynağı kaldı. O da doğal deniz balığı; kültür 
balığı değil. Halbuki insan her gün 1gram omega-3 alması gerekiyor. Diyelim
ki hamsiyi ayçiçek yağında kızarttık, o hamsiden artık bize fayda gelmiyor.

Zeytinyağı omega-9 yağıdır. Tekli doymamış yağdır ve omega-3 ün emilimine 
hiçbir zararı yoktur. Ayrıca ayçiçeği yağının bir olumsuzluğu daha var.
Pişirme esnasında maruz kaldığı ısıdan sonra birtakım yapay yağ asitlerine
dönüşüyor
prof. Dr. Kenan Demirko

2 yorum:

  1. Çok faydalı bir post bildiğimiz şeyler aslında ama bir yerde okuyunca ne bileyim sanki daha çok etki ediyor,teşekkürler..Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  2. Offf bunları öğrendikçe içim kararıyor ya ne içeceğimizi ne yiyeceğimizi şaşırdık doğal olan varken herşeyi o kadar bozdular ki şimdi doğal olana bir ton para vermek zorunda kalıyoruz

    YanıtlaSil