31.5.12

Sirkeli közlenmiş biber

Biberler fırında 250 derecede közlenir..Kabuklarının  kolay ayrılması için fırından çıkar çıkmaz bir poşete konup ağzı sıkıca kapatılır..Soğuması beklenir..Daha sonra kabukları soyulup küçük küçük doğranır..Bolca,sarımsak,sirke ve zeytinyağı eklenip kavanoza doldurulur..Buzdolabında bekletilir..1-2 saat sonra yenebilir ancak bir gece sonra yenmesi lezzetini artırır..

4 yorum:

  1. Annem yapar ve biz bunu kahvaltıda bayıla bayıla yeriz ;))
    Sayfamda mimilendiniz..
    http://pembekosebayanlari.blogspot.com/2012/05/sizin-icin-sectigim-en-guvenilir-ve.html

    YanıtlaSil
  2. Ohh miss :) Ellerinize sağlk

    YanıtlaSil
  3. Geçen yıldan son kavanozu açtım salataya koydum. bayılıyorum ben bu kırmızı bibere. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. kışa hazırlık olarak yapıyorum ben..çok güzel görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler...

    YanıtlaSil