16.5.12

Tavşan Bakımı..


Daha önce evde tavşan bakanınız oldu mu bilmiyorum ama ,biz bugün itibariyle bu sevimli şeye ev sahipliği etmeye başladık..Ancak ben bu hayvanın bakımı konusunda tecrübesiz olduğum için haliyle tedirginim..Bu  boyutta bir tavşan ne  yer ne içer,ne kadar yer.Nasıl bir ortamda bakılmalı hiç bir fikrim yok..Onun için sanırım yarın geri göndereceğim..Zira almamıştık..Eşim işyerinde bahçede bakan bir arkadaşından almış,getirmiş..Sanırım onun için orası daha doğal bir ortam :( Üzüldüm akşam akşam .

İkra çok istiyordu..Onun için OK dedim ama mantıklı düşününce böyle bir sorumluluğu almak çok zor..Hele hiç beslemediğim bir hayvan olduğu için korkuyorum..Elime bile alamadım..:( Ki bu hayvan arada sırada çimlere falan çıkarılmalıymış..Elime alamazken,dışarı nasıl çıkaracağım..

İşin keyifli yanı ise İkra'nın ona olan sevgisini ve ilgisini görmek oldu..Bir bebek gibi ilgileniyor adeta.Demin diyor ki.."uyumuş mudur anne tavşanım.." -uyumuştur belki kızım,yatarken bakarız ona- "ama anne sessiz olmalıyız ki,uyanmasın" diyor kuzucuğum..:)

Kıyamam ben kızıma..Ama o da bir can yavrum..Ben böyle bir sorumluluğu göze alamam bebeğim..Kendi hatamdan ölmesini istemem kesinlikle..Biz de durumlar böyle..Bakalım son kararımız ne olacak :)

12 yorum:

  1. Marul, çimen, havuç falan veriyordu bir arkadaşım. O bahçelerindeki kümeste bakıyordu ama (üç taneydiler) kümesin altını kazıp çimlere kaçıyorlardı. Tüm gün onları arıyorduk.

    YanıtlaSil
  2. Evde tavşan bakma konusunda maalesef hiç bir bilgim yok canım. Ama çok şekermiş gerçekten.

    YanıtlaSil
  3. İyi olmuş gönderdiğin uzaktan sevmek güzel ama evde temizlik sorununa yol açıyor.
    Fazla su içirmemek gerekiyor anlayacağın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğal ortam olmadığı için hayvana da yazık :(

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. aynen öyle.kafamın etini yiyor Sevgicim ,kardeşim olsun diye :))

      Sil
  5. Kolay gelsin,ben bakamam çok severim ama zarar vermekten ya da ne kadar dikkat edilse de tüylerinin dökülmesinden falan gibi bir sürü şeyden evde bakamıyorum..Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. sevmesi güzel de bakım ve koruma çok zor. Aynı çocuk gibi devamlı ilgi istiyorlar. Köpeğimiz varken gece yarısı 5. kattan tuvaleti için gezdirmek zorunda kalırdım. İyi etmişsiniz göndermekle bence.

    YanıtlaSil