Tarif No : 24
Tarifi Gönderen : TOMBUL TARİFLER
Tarif Adı :AYRANLI GÖCE ÇORBASI
SEVGİLİ ARKADAŞIMIN ELLERİNE SAĞLIK..TAM BİR ŞİFA KAYNAĞI..BEN DE ÇOK YAPARIM BU ÇORBAYI ANCAK DAHA FARKLI ..KIZIM DA BAYILIR..ÇOCUKLARIN SEVDİĞİ BİR ÇORBA.TAVSİYE EDİLİR..
Malzemeler: 2 türk kahvesi fincanı göce, 4 su bardağı su, 1 yemek kaşığı tereyağ, ayran, kuru nane, karabiber. (göcenin yapısına göre miktarı azalıp çoğalabilir, bazen daha az miktarda göce daha koyu kıvamlı oluyorken bazen daha fazla miktarda olması gerekir)
Yapılışı:
Su, tuz ve göce bir tencereye alınır ve kaynamaya bırakılır. Başında durmakta yarar var dibine tutmasını istemeyiz.(Kıvamına bakarız, koyu kıvamlı olması gerekiyor çünkü sonra ayran eklenecek.Fakat isteğe göre daha sıvı da yenilebilir tabi)
Tereyağını tavada eritip isteğe göre biraz pul biber ekleyebiliriz.
Çorbayı kaselere alıp üzerine önce yarım kepçe ayran koyarız. Sonra bir kaşık tereyağ gezdiririz. Son olarak kuru nane ve karabiber ekleyerek servis yaparız. Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder