11.4.12

ÇORBALARIMIZ ETKİNLİĞİ (GÜNLÜK YAZ TARHANASI ÇORBASI)

Tarif No : 9
Tarifi Gönderen : Vuslat
Tarif Adı : GÜNLÜK YAZ TARHANASI ÇORBASI



1 kırmızı biber, 2-3 yeşil biber, 1 baş kuru soğan, 1 dal taze soğan, 2 büyük domates, 2 tahta kaşık yoğurt, 1 tahta kaşık un, 2 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı kuru nane veya 5-6 dal taze nane, tuz, karabiber, 8-10 bardak sıcak su.

Yapılışı:
2 domatesi rendeleyip, un ve yoğurt ile birlikte, un topaklanmayacak şekilde karıştırılır(ben el blenderi ile iyice karıştırıyorum). Soğan ve sarımsak rendelenir ve diğer tüm malzemeler çok ince doğranır. Az önce hazırlanan domatesli karışım ile birleştirilerek, kaynayan suya dökülür ve tekrar kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır ki topaklanmasın. Bu çorbayı tereyağlı yaparsanız indirmeye yakın tereyağını eritip eklersiniz, sıvı yağ ile yaparsanız diğer malzemelerle aynı anda koyarsınız.
Çorbayı, yağ, nane ve kırmızı biberli çorba sosu ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.


Bu iki tarifimi resimleyemedim ancak Çorbalar Etkinliği/1'in ev sahibi Çaçaron Bloga gönderiyorum. Yapınca resimleyecek. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Canımsın yayınladığın için çok teşekkürler. Sağol.Diğer tarif gönderen tüm arkadaşlarımızında ellerine sağlık.Berket dolu günlerde buluşalım..

    YanıtlaSil