10.4.12

ÇORBALARIMIZ ETKİNLİĞİ (Biberiyeli Yesil Kabak Corbasi)

Tarif No : 4
Tarifi Gönderen : Maydonoz
Tarif Adı : Biberiyeli Yesil Kabak Corbası

Bu güzel tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyorum..Ellerine sağlık..


Malzemeler: 8kisilik
2 yemek kasigi kati yag
1 yemek kasigi sivi yag
1 buyuk sogan, yemeklik dogranmis
2 dis sarimsak, ince dogranmis
2 tepeleme cay kasigi biberiye, kucuk dogranmis
1,5lt tavuk suyu
1 büyük patates, soyulmus, küp küp dogranmis
3 orta boy kabak, ince dilimlenmis
1 kabak, küp küp dogranmis (üzerisi icin)
2-3 yesil sogan, ince dogranmis (üzerisi icin)
tuz, karabiber
Hazirlanisi:
kati yag ve sivi yagi, orta ateste isitip, yemeklik dogranmis soganlari ekleyip 5dk sote edin
sarimsak ve biberiyeleri ekleyip karistirin, 1-2dk
patatesleri ekleyip karistirin ve tavuk suyunu ekleyin, kaynayinca altini kisip, üzerini kapatip 10dk pisirin,
dilimlenmis 3 kabagi ekleyip, alti kisik 15 dakika daha pisirin,
tuz ve karabiber ekleyip corbayi pure haline getirin,
küp küp kesilmis kabaklari, kaynamis tuzlu suda 1dk bekletin, suyunu süzüp corbaya ekleyin, corbayi isininca atesten alin,
üzerine yesil sogan serpistirerek servis yapin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder