4.4.12
Haluj (Patatesli Çerkez mantısı)
İlk kez 10-15 gün önce tattım bu lezzeti..Gerçekten herkesin denemesi gereken bir tat.Mantıya göre de oldukça kolay..
Hamuru için..
1 kilo un
tuz ve ılık su
Hamuru ılık suyla yoğurulup 15-20 dakika dinlendirilir..Ve 3 bezeye ayrılıp açılır..
İçi için..
1 kilo patates
Büyük boy soğan,karabiber ,tuz
patates püre haline getirilir..Kavrulan soğanlar eklenir..İçimiz de hazırdır..
Hamur mantı hamurundan biraz kalın açılır..Ve kavanoz kapağı ile yuvarlak kesilip yanlardan kapatılır..Büyük olacak yani mantılar..Kapatma işlemini dilediğiniz gibi yapabilirsiniz fakat sıkı kapatılması şart..
Büyükçe bir tencere de haşlanır..Üzeri için arzuya göre sarımsaklı yoğurt ve pul biberli yağ yapılabilir..Afiyet olsun..
Bu tarifimi Porselen Demlik Çay Saatine ev sahipliği yapan Gelibolu17 midedenkalbe arkadaşıma ve ''Çay Kahve Bahane ''etkinliğine ev sahipliği yapan marifetane blog sahibi arkadaşıma ve Yöresel Lezzetler etkinliğine gönderiyorum...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
merhaba canım.çok teşekkürler beni kırmayıp tarifini biizmle paylaştığın için,ellerine sağlık,,,değişik bir tarif gibi geldi bana ama deniyeceğim ilk fırsatta...gene beklerim,güzel tarifin
YanıtlaSilBURDA YAYINDA sevgiler
ELLERİNE SAĞLIK CANIM, NEFİS TARİFİNİ ALDIM YİNE BEKLERİM.DESTEĞİN İÇİN TEŞEKKÜRLER AFİYET ŞİFA OLSUN SİZE SEVGİLER.
YanıtlaSilNefis mi nefis gözüküyor,ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilSevgilerimle..
ellerine sağlık değişik ve güzel görünüyor
YanıtlaSilçok teşekkürler arkdaşlar..:)
YanıtlaSilellerine sağlık afiyet olsun
YanıtlaSilNefis nefis nefis oluyor.
YanıtlaSilTek geçerim ben.
Ellerine sağlık
Çok güzel görünüyor
İyi hafta sonları
Pişt,iyi geceler :) yeni şablonum ve ben sana gece gezmesine geldik,bence çok yakıştı ya sence ? Teşekkürler sevgiler,selamlar :)
YanıtlaSilhttp://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/
çok güzel olmuş ,eline sağlık,zaten ben hamur işine dayanamam.
YanıtlaSilELLERİNE SAGLIK ARKADAŞIM ÇOK GÜZEL BİR TARİF KAZANDIRDIN ETKİNLİGE DESDEGİN İÇİN TEŞEKKÜRLER GÖNDERİ SIRASINA GÖRE ALICAM YAYINA
YanıtlaSilMerhaba arkadaşlar;
YanıtlaSilHepinizin malumu olduğu üzere, oldukça farklı ve zengin bir yemek
kültürüne sahibiz Ülke olarak.
Zaman zaman çeşitli programlarda ve etkinliklerde daha önce hiç
duymadığımız tatmadığımız lezzetlerle karşılaşıp şaşırıyoruz ve
çoğunlukla bizde yapmaya çalışıyoruz,
Bende düşümdümki "Yöresel Lezzetler Etkinliği" düzenleyip bloglar
arasında değişik kültürlere,farklı bölgelere ait
yemek,çorba,tatlı,hamur işi gibi bir çok çeşitli yöresel yemeği
elimizden geldiği kadar bir araya toplayalım istedim...Tabi siz
değerli arkadaşlarımın sayesinde...
"Yöresel Lezzetler Etkinliği"mize 22 Mart-12 Mayıs Tarihleri arasında
ben http://safiyeile.blogspot.com/ blogumda ev sahibeliği
yapacağım,göndereceğiniz güzel tarifleri
beklerim,tariflerinize "Yöresel Lezzetler Etkinliği" için Safiye'ye
gönderiyorum diye linkimle birlikte not düşüp,tarifinizede hangi
yöreye ait olduğunu yazıp,
bana haber verirseniz
tariflerinizi severek yayınlayacağım.
Blogu olmayan fakat tarif göndermek isteyen arkadaşlarımızda tariflerini,
fotoğrafını ve yapılış şeklini yazarak
safiye.serbest@hotmail.com adresime mail atarak etkinliğimize katılabilirler...
Etkinliğimize herkes davetlidir,istediğiniz kadar yöresel lezzetle
katılabilirsiniz...
Teşekkürler