11.4.12

ÇORBALARIMIZ ETKİNLİĞİ ( TOPALAK ÇORBASI )

Tarif No : 8
Tarifi Gönderen : Vuslat
Tarif Adı : Topalak Çorbası

Sevgili arkadaşım 2 tarifle aramızda..Fotoğraflayamamış..Yaptığımız zaman fotoğraflarını ekleyeceğiz :) Ellerine sağlık..


Hamuru için:
1 su bardağı un, yarım su bardağı bulgur, 1 yemek kaşığı nane, tuz, karabiber.

1 su bardağı yeşil mercimek (bazı yörelerde bulunan kahverengi tombul mercimeklerden de yapılabilir), 1 su bardağı haşlanmış nohut (nohut arzuya bağlı), 100-150 gr. kadar kıyma, 1 yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçası, 1 baş kuru soğan, yağ, tuz ve karabiber, 8-10 bardak sıcak su.

Yapılışı:
Un, bulgur, tuz, karabiber, nane hep birlikte katı bir hamur yoğurulur. Hamurun tamamı fındık büyüklüğünde yuvarlanarak hazırlanır. Yuvarlanmış hamurlar birbirine yapışmasın diye ara sıra üstüne un serpilir.
Kıyma ve ince kıyılmış soğan birlikte kavurulur, salçası eklenir sıcak su koyduktan sonra topalak hamurlar içine atılır. 10-15 dakika kaynattıktan sonra mercimekler de kaynayan çorbaya salınır. Haşlanmış nohut arzuya göre olduğundan, mercimeklerle birlikte konulabilir. Hamurun suyu çekeceği düşünülerek başta koyduğunuz su az gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz. Çorba kıvamını aldığında altını kapatın.
Bazı yörelerde sarımsaklı yoğurt dökülerek, bazı yörelerde ise taze nane ve maydonoz ile süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Teşekkür ederim canım arkadaşım. Çok güzel bir etkinlik. Sağolasın sen ve tüm tarif gönderenler, izleyenler, yapıp yiyenler..

    YanıtlaSil