19.4.12

ÇORBALARIMIZ ETKİNLİĞİ ( ŞEHRİYE ÇORBASI)

Tarif No : 28
Tarifi Gönderen :GELİBOLU17/MİDEDEN KALBE
Tarif Adı :Şehriye Çorbası

Çok teşekkür ediyorum arkdaşım,beni yalnız bırakmadığın için..Ellerine sağlık..





Sevgili Neyran arkadaşımın "çorbalarımız" etkinliği için bu kezde şehriye çorbamı göndermek istiyorum,,,kendisine kolaylıklar diliyorum,sevgilerimi gönderiyorum :)

Çorbamın yapılışı gayet kolay ve pratik ama çok lezzetli oluyor,biz seviyoruz umarım sizde seveceksiniz...

5-6 bardak tavuk suyunu uygun boy tenceremizde kaynamaya bırakıyoruz,kaynayınca içine ben bu kadar suya iki çay fincanı şehriye koyuyorum kıvamı yetiyor,zaten yapanların eli alışkın olduğu için el terazi göz kantar misali ayarloyoruz,ben hiç öyle usta aşçılar gibi ölçü vermeyi yemek tarif etmeyi bilemiyorum,öyle bir iddiamda yok zaten bir eve bir tane aşçı yeter :) Ben burda hobi yapıyorum kafamı dinlendiriyorum,maksat gönüller bir olsun .) Dedikten sonra az önce kaynayan tavuk suyuna şehriyelerimizi koymuştukya ara sıra karıştırıp orta ateşte pişiriyoruz zaten 10 dakika yeterli pişmesi için,,,,altını kapatıyoruz,diğer tarafta bir limonun suyunu sıkıp bir yumurta sarısı ile çırpıp azcık çorbamızın suyundanda ilave edip çorbamızın içine karıştıra karıştıra döküyoruz,sonracığıma ufak bir tavada 4-5 kaşık sıvıyağı kızdırıp içine pul biber ve kekik katıp çorbamızın içine cosssslatıyoruz :) Bu tabiride geçen gün safiye abladan duydum çok hoşuma gitti hemen çaldım :)
cossladıktan sonra çorbamız içmeye hazırdır çok sıcak içmeyin ağzınız yanar hemide Efendimiz (s.a.v) yemeği kaynar vaziyette yemememizi tavsiye etmiştir sünnetede uydukmuydu sevapta kazanmış oluruz :)
tuz atmayı unutmayın çorbaya,günde 6 gram tuz insan vücuduna kafi gelirmiş,ama ben biraz tuzlu yemeyi seviyorum,azaltsam olacak ama tuzsuz lezzetini alamıyorum,şimdilik tansiyon problemim yok 10-7 tansiyonla geziyorum ama ilerde ne olur bilemem, Rabbim dermansız dert vermesin kimseye inşallah...Selamlar hoş kalınız....

2 yorum:

  1. Tarifin ve anlatışın çok hoş tatlım,ellerine sağlık. Ben de son zamanlarda salçasız çorbalara baya merak sardım. Ben tavuk suyuna çorbaya tavuk da katıyorum,sen de kat güzel olur. Afiyetler olsun:)

    YanıtlaSil
  2. Burcu bana dedin sanırım,,,teşekkürler içine tavuk etide koyduklarım varda bu aralar böyle denk geldi,ilk fırsatta öylede yapar yayınlarım...selamlar :)

    YanıtlaSil