30.4.12

ÇORBALARIMIZ ETKİNLİĞİ (KAHRAMANMARAŞ TARHANA ÇORBASI)

Tarif No : 37
Tarifi Gönderen :KELEBEK MİSALİ
Tarif Adı : KAHRAMANMARAŞ TARHANA ÇORBASI
Canım çok teşekkür ederim..Beni yalnız bırakmadığın için...Ellerine sağlık ..




Cacaron blog sahibesi sevgili Neyran corba etkinligi Baslatmisti ..
Bircogunuz biliyordur yada halen haberiniz yoksa :) Suraya bir bakin derim (:

Bende aha yaptim aha yapacam derken, bugun oglene nefis bir tahana corbasi yaptim :) 
Resimlediimm veee sonuc :) 




Tencerenin yarisina kadar dolduruyoruz tarhanamiz; 
Tarhanayi kaplayacak kadarda su koyuyoruz, 
ve ocagimizin altini acarak iyice kaynatiyorsunuz, 
Yapan varmidir bilmiyorum ama annemde ögrendim bende 
biz fazladan tavuk bulyon koyuyoruz, 
bu lezzet herkesin begenisini kazandi sizlerde denemek isterseniz aklinizda bulunsun,
Yoksa özünde tavuk bulmyon koyulmaz ;) 
Tavuk bulyon koyarsaniz tuz ilave etmenize gerek yoktur 
ama bulyon yoksa tuz sarttir ;) 

Neysee efendim, biz burda konusa duralim bizim tarhanalarda kaynamaktan yumsadilar :p 
o halde bilendiri elimize alma vakti geldi  :)
Bilendirda iyice tarhanalar eriyene kadar yani nenemin degisiyle " unufak " olana dek cekin
Cektikten sonra cok kati gorunuyorsa biraz su ilave edin  ;) 
istege gorede nohut ekleyebilirsiniz..

üzerine birde 1dis sarimsakla, nane yaktiniz mi oooh nefis :)

29.4.12

ÇORBALARIMIZ ETKİNLİĞİ (MISIRLI AYRAN AŞI ÇORBASI)

Tarif No : 36
Tarifi Gönderen :PİTİ PİTİ MUTFAKTA
Tarif Adı :MISIRLI AYRAN AŞI ÇORBASI


Arkadaşlar etkinliğimizin bitmesine çok az kaldı..Katılımlar azaldı..Katılımlarınızı bekliyorum..Yeni etkinliğimizin konusu ne olsun ?Bu konuda fikirleşelim istiyorum..Hadi kızlar etkinliğe :)


Bu çorba bizim evin en sevilen çorbası..Kızım çok sevdiği için öyle tabii.En kral çorbadır benim için..


Buğdayı akşamdan ıslatıp bir güzel kaynatıyoruz..Pişince içine konserve mısırımızı katıyoruz..Diğer tarafta yoğurt ve 2 kaşık un iyice çırpıyoruz ve çorbanın suyuyla ılıştırıyoruz.Burada püf nokta,tuzunu kaynadıktan sonra katmak ve kaynayana kadar karıştırmak..Kaynayınca altını iyice kısıp,kısık ateşte biraz daha pişiriyoruz..Ben sıvıyağ damlattım..İsteğe göre terayağ konulabilir..

27.4.12

ÇORBALARIMIZ ETKİNLİĞİ(YAYLA ÇORBASI)

Tarif No : 35
Tarifi Gönderen :FİNCAN TEYZE
Tarif Adı :YAYLA ÇORBASI


BU LEZİZ TARİF İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM..ELLERİNE SAĞLIK FİNCAN TEYZE..



Malzemesi
2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 çay bardağı pirinç
1 kaşık margarin ya da tereyağ (ben yakıp üzerine koymuyorum, içine katıyorum)
Tuz
Nane
İsteğe bağlı kırmızı biber (Kuzey için katmıyorum)

Hazırlanışı
Önce yoğurt, un ve yumurtayı el blenderi ile iyice çırpıyorum. Sonra suyunu ekliyorum (ölçmedim, sevdiğiniz kıvama göre siz ayarlayın). Pirinçleri yıkıyorum ve haşlamadan ekliyorum. Bir kaşık yağını da ekleyerek ocağa alıyorum.
Kaynayana kadar karıştırıyorum ki topaklanmasın. Azıcık ılıyınca kaynamadan önce tuzunu atıyorum. Kaynayınca ocağı iyice kısıyorum ve beş dakika kadar kaynamaya bırakıyorum.
Nanesini kırmızı biberini atıp ocaktan alın. Biraz dinlendirin ve servise hazır...

Afiyet olsun...

Bu tarif "Çorbalarımız Etkinliği" için çaçaronblog'a gidiyor.
Kolay gelsin...

26.4.12

ÇORBALARIMIZ ETKİNLİĞİ(KREMALI PIRASA ÇORBASI)

Biliyorum tembelleştim,boşladım burayı :) Sağolsun arkadaşlarım uyandırdı beni yine ..Kendilerine çok ama çok teşekkür ediyorum..Ve etkinliğimiz kaldığı yerden devam ediyor..

Tarif No : 34
Tarifi Gönderen :ANNE ELİ GİBİ
Tarif Adı :KREMALI PIRASA ÇORBASI




MALZEMELER

2 sap pırasa
1 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağı
3-4 su bardağı tavuk suyu
2 tutam taze nane
2 tutam  maydanoz
2 tutam dereotu
1/2 paket krema
tuz
taze çekilmiş karabiber
pul biber (isteğe bağlı,ben kullanmadım)



HAZIRLANIŞI

Öncelikle tenceremize yağlarımızı alıp ısıtalım ve önce soyup küp küp doğradığımız patatesleri,ardından da doğranmış pırasalarımızı ekleyip biraz çevirip tavuk suyunu ekleyip,kaynatalım.Kaynayınca altını kısıp pişmeye bırakalım.
  Patates ve pırasalar yumuşayınca içine maydanoz,nane ve dereotunuda atıp,güzelce blendırdan geçirelim.
Kremayı bir kaseye alıp çatalla çırpalım ve yavaş yavaş çorbadan ilave edip karıştıralım ki krema kesilmesin.
  Ilıyan kremayı yavaşça ve karıştırarak çorbaya ekleyelim biraz karıştırıp bir iki taşım daha kaynatalım.Bu aşama da kıvamını kontrol edip eğer koyuysa biraz daha kaynar su ilave edebiliriz.En son tuz ve baharatlarını da ekleyip,karıştırıp ocaktan alalım.

Sıcak olarak servis edelim...



21.4.12

ÇORBALARIMIZ ETKİNLİĞİ ( PATATESLİ TAVUK ÇORBASI)

Tarif No : 33
Tarifi Gönderen :PİTİ PİTİ MUTFAKTA
Tarif Adı :PATATESLİ TAVUK ÇORBASI


YİNE BİR TARİF DE BENDEN :)
 2 ADET TAVUK BAGET
1 ORTA BOY PATATES
ARPA ŞEHRİYE
LİMON,1 YUMURTANIN SARISI


TAVUK BAGET PİŞİRİLİR VE DİDİKLENİR..KAYNAYAN TAVUK SUYUNA RENDELENMİŞ PATATES VE GÖZ KARARI ARPA ŞEHRİYE EKLENİR.DİDİKLENMİŞ TAVUKLAR İLAVE EDİLEREK ŞEHRİYELER PİŞENE KADAR KAYNATILIR..DİĞER TARAFTA LİMON VE YUMURTA SARISI ÇIRPILIR VE KAYNAYAN ÇORBADAN ALINARAK ILIŞTIRILIR..ÇORBAYA EKLENİR..KISIK ATEŞTE PİŞİRİLİR..

ÇORBALARIMIZ ETKİNLİĞİ (GELİN HANIM ÇORBASI)

Tarif No : 32 
Tarifi Gönderen :MUTFAKTA 1 İNCİ
Tarif Adı :GELİN HANIM ÇORBASI

ARKADAŞIMA KATILIMI VE ŞİFALI TARİFİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM..ELLERİNE SAĞLIK.

Herkese iyi akşamlar sevgili dostlarım,
Hepinize kucak dolusu sevgilerimi yolluyor, güzel, huzurlu, sağlıklı bir haftasonu diliyorum.
Fethiye'ye artık yaz geliyor derken fırtına bu tarafları da vurdu. Ölüdeniz'de dalgalar yükselmişte yükselmiş, adeta tufan oldu sevgili dostlar. Yüce Rabbim hepimizi doğal afetlerden, felaketlerden korusun İnşallah...
Bakıyorum da ne zamandır bir çorba tarifi vermemişim. Böyle havalar da daha serinken herkese iyi gelir değil mi sıcacık, içimizi ısıtır çorbalar. Ayrıca tarifimi " Çorbalarımız Etkinliğine" evsahipliği yapan Çaçaron Bloğa gönderiyorum. Lezzetli, bol harçlı, içinizi ısıtacak bir çorba.Buyrun paylaşalım:

Malzemeler:

1 tavuk göğsü
1 adet patates
5 adet mantar
1 çay bardağı mısır
2 kaşık tel şehriye
2 kaşık un
1 su bardağı süt
1 bardak su
1 kaşık tereyağ
tuz,karabiber
4 bardak tavuk suyu
maydanoz

Yapılışı:
Önce arkadaşla patates ve mantarları küçük doğrayın. Tencereye alın ve tereyağda kavurmaya başlayın.
Sonra unu ilave edin ve kavurmaya devam edin. Üzerine soğuk sütü, soğuk suyu ekleyin.
Tavuk etini didikleyin ilave edin.
Sonra tavuk suyunu katın ve kaynamaya başladığında  tel şehriyeyi ekleyin.Şehriye yumuşayana kadar pişirin.
Piştiğinde ocağı kapattıktan sonra üzerine maydanoz kıyıp serpin.
Afiyetler olsun,tam bir şifa çorbası diyorum ben böyle havalarda şifayı kapanlar için.
Sevgilerimle, sağlıcakla kalın, ağzınızın tadı hiç bozulmasın...

20.4.12

ÇORBALARIMIZ ETKİNLİĞİ (Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası

Tarif No : 31 
Tarifi Gönderen :GELİBOLU 17/MİDEDEN KALBE 
Tarif Adı :Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası

CANIM ARKADAŞIMA ÇOOOK TEŞEKKÜR EDİYORUM :)
Merhaba hayırlı cumalar olsun tüm arkadaşlarıma ve takipçilerimize,,,, yine nazlı ve soğuk hava burda,üşüyüp üşümemek arasında tereddütte kalıyoruz,inşallah bu günelr çabuk geçerde bahar bir an önce saklandığı yerden çıkar diye ümid ediyorum :) Bu çorbamın başka bir adı varmı bilmiyorum ama ben bunu ilk önce hazır çorba olarak gördüm hata marketten alıp yaptım bir iki kez,fakat sonra kendim yapmaya başladım daha bereketli oldu ve çocuklarda sevdiler,onlar sevince sorun yok zaten :) Yapılışı gayet kolay,ilk önce 1 su bardağı kadar yeşil mercimeği haşlayıp süzüyorum,sonra bir tencerede sıvıyağ da bir yemek kaşığı unu kavutturup tavuk suyu koyuyorum yoksa normal suda olabilir,,, suyum kaynayınca içine mercimeği atıp biraz tıngırdatıyorum :) Sonra içine bir avuç kadar erişte atıp biraz daha kaynatıp tuzunu atıyorum,,,bu kadar,,,biraz koyu oldu benimkisi bu sefer ama doyurucu ne yemek ne çorba kıvamında:) isterseniz siz üzerine kırmızı biberli yağ gezdirebilirsiniz,,,ellerime sağlık afiyet olsun... Çorbamı sevgili NEYRAN'ın "Çorbalarımız" etkinliğine gönderiyorum,arkadaşıma kolaylıklar diliyorum,selamlar,hoş kalınız....Hayırlı cumalarınız olsun....

19.4.12

ÇORBALARIMIZ ETKİNLİĞİ (DOMATES ÇORBASI)

Tarif No : 30
Tarifi Gönderen :YÜKSEK TOPUKLAR
Tarif Adı :DOMATES Çorbası


Bu güzel tarifi ve katılımı için arkadaşıma çok teşekkür ediyorum..


Domates Çorbası
5 büyük domates rendesi(benim hala evde buluna yazdan kalan koservem ama son kavonozdu gerçi artık havalarda ısındı)Eğer hala domateslerin tadını beğenmiyorsanız mutlaka konserve domates alın...
2 kaşık un
1 kaşık tereyağ,1 kaşık zeytinyağ
1 yemek kaşığı salça,tuz
yarım bardak süt
yeterince su
Eğer domatesi çiğden yapacaksanız mutlaka rendeledikten sonra az yağda soteleyin.Aksi halde kavrulmuş unun içine atılınca topok topak bir görüntü oluyor ve yeterince pişmiyor.Yağda unu kavurun kokusu çıkınca domatesleri ilave edin birlikte bir karıştırın ve ben bu noktada el blendırla biraz karıştırıyorum,salçayıda katın ve birlikte biraz kaynamalırını bekleyin ve önce sütü dökün sonrada azar azar su ilave edin.Hemen suyu boca edersiniz ya çok koyu yada çok sulu olur.İstediğiniz miktarı kendiniz belirleyin.Kaynadıktan sonra tuzunu ilave edin.Ateşi kapatın çorbanız hazır.Biz üstüne kaşarpeyniri rendesi ile seviyoruz birde kurutulmuş ekmek ama benim kalmamıştı aslında bu ara yapmak lazım hazır evde ekmek birikti...
Bu çorba tarifi İlk defa katılacağım çorbalar etkinliğine gönderiyorum.Neyran'ınhttp://yasamladans.blogspot.com/ve bloğunun adıda PİTİ PİTİ nin düzenlediği bir etkinlik bu arkadaşıma kolaylıklar dilerim.

ÇORBALARIMIZ ETKİNLİĞİ(YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI)

Tarif No : 29
Tarifi Gönderen :MUTFAĞA BUYRUN
Tarif Adı :YEŞİL MERCİMEK Çorbası

BU GÜZEL TARİFİ VE KATILIMI İÇİN ARKADAŞIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM..ELLERİNE SAĞLIK..



malzemeler:
1 kase yeşil mercimek
1kurusoğan
1 kırmızı biber
2 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı salça
mercimek tencereye alınır ve haşlanır.tencereye az zeytinyaş konulur ve küçük küçük doğranmış soğan ilave edilir ve kavrulur.üzerine kırmızı biberde küçük küçük doğranıp ilave ettikten sonra kavurmaya devam edilir.1 yemek kaşığı salça ilave edilerek haşlanıp suyu süzülen mercimekte ilave edilerek yaklaşık 5 dk kavrulur.kavrulan mercimeğim üzerini geçecek kadar kaynar su ialve edilir ve pirinçte eklenerek kısık ateşte pişirilir.
afiyet olsun.

ÇORBALARIMIZ ETKİNLİĞİ ( ŞEHRİYE ÇORBASI)

Tarif No : 28
Tarifi Gönderen :GELİBOLU17/MİDEDEN KALBE
Tarif Adı :Şehriye Çorbası

Çok teşekkür ediyorum arkdaşım,beni yalnız bırakmadığın için..Ellerine sağlık..





Sevgili Neyran arkadaşımın "çorbalarımız" etkinliği için bu kezde şehriye çorbamı göndermek istiyorum,,,kendisine kolaylıklar diliyorum,sevgilerimi gönderiyorum :)

Çorbamın yapılışı gayet kolay ve pratik ama çok lezzetli oluyor,biz seviyoruz umarım sizde seveceksiniz...

5-6 bardak tavuk suyunu uygun boy tenceremizde kaynamaya bırakıyoruz,kaynayınca içine ben bu kadar suya iki çay fincanı şehriye koyuyorum kıvamı yetiyor,zaten yapanların eli alışkın olduğu için el terazi göz kantar misali ayarloyoruz,ben hiç öyle usta aşçılar gibi ölçü vermeyi yemek tarif etmeyi bilemiyorum,öyle bir iddiamda yok zaten bir eve bir tane aşçı yeter :) Ben burda hobi yapıyorum kafamı dinlendiriyorum,maksat gönüller bir olsun .) Dedikten sonra az önce kaynayan tavuk suyuna şehriyelerimizi koymuştukya ara sıra karıştırıp orta ateşte pişiriyoruz zaten 10 dakika yeterli pişmesi için,,,,altını kapatıyoruz,diğer tarafta bir limonun suyunu sıkıp bir yumurta sarısı ile çırpıp azcık çorbamızın suyundanda ilave edip çorbamızın içine karıştıra karıştıra döküyoruz,sonracığıma ufak bir tavada 4-5 kaşık sıvıyağı kızdırıp içine pul biber ve kekik katıp çorbamızın içine cosssslatıyoruz :) Bu tabiride geçen gün safiye abladan duydum çok hoşuma gitti hemen çaldım :)
cossladıktan sonra çorbamız içmeye hazırdır çok sıcak içmeyin ağzınız yanar hemide Efendimiz (s.a.v) yemeği kaynar vaziyette yemememizi tavsiye etmiştir sünnetede uydukmuydu sevapta kazanmış oluruz :)
tuz atmayı unutmayın çorbaya,günde 6 gram tuz insan vücuduna kafi gelirmiş,ama ben biraz tuzlu yemeyi seviyorum,azaltsam olacak ama tuzsuz lezzetini alamıyorum,şimdilik tansiyon problemim yok 10-7 tansiyonla geziyorum ama ilerde ne olur bilemem, Rabbim dermansız dert vermesin kimseye inşallah...Selamlar hoş kalınız....

hırsız var..:( çok kızdım çoook..

Bunca yıllık blog yazarıyım bir çok kez başıma geldi ama az önce gördüğüm oldukça kızdırdı beni :((. Benim çorba tarifim ,benim fotoğrafım,evimdeki masanın örtüsü,benim tabağım ve kendini bilmez şahıs bir güzel yayınlıyor tarifi bloğunda :))
Resim benim ,tarif başka..Madem tarif veriyorsun,resmini de kendin çek...!!!!!!!!

Benim tarifim BURADA

FOTOĞRAFI ÇALAN SİTE BURASI

18.4.12

ÇORBALARIMIZ ETKİNLİĞİ(PATATES ÇORBASI)

Tarif No : 27
Tarifi Gönderen :MUTFAK DOKTORU
Tarif Adı :PATATES ÇORBASI


Bu güzel tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyorum..Katılımlarının devamını diliyorum :)


MALZEMELER:(4 kişilik)
* 2 orta boy patates
* 1 orta boy soğan
* 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 su bardağı süt
* Yeteri kadar et suyu tavuk suyu yada su
* tuz-karabiber
*İsteğe göre üzeri için kruton

YAPILIŞI:
1-Soğanları gelişigüzel dograyıp sıvıyağla beraber kavuralım.Patatesleride aynı şekilde dograyıp soğanlara ekleyelim.Biraz tuz ve üzerini örtecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakalım...
2-Patatesler iyice yumusayınca blenderdan gecirelim biraz ılımaya bırakalım....
3-Ilıyınca 1 bardak sütü yavas yavas patatesin üzerine ekleyip biraz daha blenderdan gecirelim...
4-Kıvamı biraz koyuca oluyor et suy tavuk suyu yada normal su ile kıvamını kendiniz göre ayarlayabilirsiniz...biraz öyle kaynatıp altını kapatalım...Baharatlı kruton inanılmaz yakısıyor tavsiye ederim...afiyet olsun...

NOT: Bu çorbaya dilerseniz küçük kızarmış köfteler bezelye taneleri yada mısır gibi istediğiniz sebzeyi ekleyebilirsiniz...

ÇORBALARIMIZ ETKİNLİĞİ(MISIRLI DOMATES ÇORBASI)

Tarif No : 26
Tarifi Gönderen :
SUSAM ÇÖREKOTU
Tarif Adı :MISIRLI DOMATES ÇORBASI


BU GÜZEL TARİFİ İÇİN SUSAMÇÖREKOTU ANNEMİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM..:)


MISIRLI DOMATES ÇORBASI
Serin havaların vazgeçilmezidir çorbalar:) nisan yağmurlarıyla serinlik de gelince hemen içimizi ısıtıverecek, lezzetiyle damaklarımızı şenlendirecek güzel bir çorba pişirdim,çoğumuzun yaptığı gibi kaşar peynirli domates çorbası yapmak üzereyken DAHA ÖNCE YAPTIĞIM KAŞARLI DOMATES ÇORBASI BURADA TIK dondurucuda bulunan mısırları çorbaya ilave etmeye karar verdim,iyi de etmişim dedik:)
öncelikle küçük bir tencerede mısırları haşladım,
çorba tenceresinde 1 kaşık zeytinyağı,1 kaşık köy tereyağı ve 2 silme kaşığı unu un kokusu gidecek kadar kavurdum,
1 çorba kaşığı domates salçası,1 çorba kaşığı biber salçası ve 1 su bardağına yakın domates rendesini ilave ettim,
1 su bardağı sütü yavaş yavaş ilave edip unu (topaklanmadan)karıştırdım,homojen bir yapı sağlandıktan sonra haşladığım mısırları ilave ettim,
kısa mir müddet daha kaynattıktan sonra ocağı kapattım karabiber ve kırmızı pul biber ilavesi ile afiyetle yedik:)

17.4.12

ÇORBALARIMIZ ETKİNLİĞİ(DÜĞÜN ÇORBASI)

Tarif No : 25
Tarifi Gönderen : PİTİ PİTİ MUTFAKTA
Tarif Adı :DÜĞÜN ÇORBASI

Çorba etkinliği olur da Düğün Çorbası olmadan olur mu dedim ve mis gibi bir düğün çorbası pişirdim..


Kemikli et
sarımsak
2 kaşık un
4 kaşık yoğurt
et suyu ve sirke

Kemikli et düdüklüde haşlanıp didilir..Kaynayan etsuyuna etler eklenir..Diğer tarafta un ve yoğurt karıştırılıp çorbanın suyundan eklenerek ılıştırılır ve çorbaya katılır,kaynayana kadar sürekli karıştırılır..Sirke ile dövülmüş sarımsak çorbaya ilave edilir..tuzu eklenir..Kısık ateşte helmelenmesi sağlanıp kapatılır..

16.4.12

ÇORBALARIMIZ ETKİNLİĞİ (AYRANLI GÖCE ÇORBASI)

Tarif No : 24
Tarifi Gönderen : TOMBUL TARİFLER
Tarif Adı :AYRANLI GÖCE ÇORBASI

SEVGİLİ ARKADAŞIMIN ELLERİNE SAĞLIK..TAM BİR ŞİFA KAYNAĞI..BEN DE ÇOK YAPARIM BU ÇORBAYI ANCAK DAHA FARKLI ..KIZIM DA BAYILIR..ÇOCUKLARIN SEVDİĞİ BİR ÇORBA.TAVSİYE EDİLİR..


Malzemeler: 2 türk kahvesi fincanı göce, 4 su bardağı su, 1 yemek kaşığı tereyağ, ayran, kuru nane, karabiber. (göcenin yapısına göre miktarı azalıp çoğalabilir, bazen daha az miktarda göce daha koyu kıvamlı oluyorken bazen daha fazla miktarda olması gerekir)

Yapılışı:
Su, tuz ve göce bir tencereye alınır ve kaynamaya bırakılır. Başında durmakta yarar var dibine tutmasını istemeyiz.(Kıvamına bakarız, koyu kıvamlı olması gerekiyor çünkü sonra ayran eklenecek.Fakat isteğe göre daha sıvı da yenilebilir tabi)
Tereyağını tavada eritip isteğe göre biraz pul biber ekleyebiliriz.
Çorbayı kaselere alıp üzerine önce yarım kepçe ayran koyarız. Sonra bir kaşık tereyağ gezdiririz. Son olarak kuru nane ve karabiber ekleyerek servis yaparız. Afiyet Olsun...

ÇORBALARIMIZ ETKİNLİĞİ (UMAÇ ÇORBASI)

Tarif No : 23
Tarifi Gönderen : ÇATLAK KAFE
Tarif Adı :UMAÇ ÇORBASI


Lezzetli bir çorba olduğu her halinden belli..Ellerinize sağlık..Yapılacaklar listesine aldım bile.


Malzemeler
4 su bardağı su
1 su bardağı un
2 domates veya biraz salça
1 küçük kuru soğan
1yemek kaşığı tereyağı
nane
karabiber
tuz

Tencerede yağ ve soğanı kavurun domatesi ilave edip pişirin su koyun kaynatın. Bir tabağın içine unu dökün biraz suyla hamur yapın. Hamurları kaynayan suyun içine elinizle ovalayarak atın tuz karabiber ekleyip hamurlar pişene kadar kaynatın pişince üstüne nane koyun. Bu tarifi çorbalarımız etkinliği için çaçaron blog a gönderiyorum

ÇORBALARIMIZ ETKİNLİĞİ (LEBENİYE ÇORBASI)

Tarif No : 22
Tarifi Gönderen : ERGUVAN VAKTİ
Tarif Adı :LEBENİYE ÇORBASI

Bu nasıl güzel bir çorbadır..Ellerinize sağlık..Vallahi sabah sabah hayran kaldım,gelen tariflere hepsini birden yapasım var :)


Lebeniye çorbası Gaziantep mutfağına Ortadoğu mutfağından gelmiş lezzetli ve besleyici bir çorba.Köfteleri biraz el oyalayıcı gelebilir ama sonuca değer.Çocuklarım yoğurtlu çorbaları çok sevdiğinden zevkle içiyorlar.
Tarifimi "Çorbalar Etkinliği"ni düzenleyen Çaçaron bloğa ve "Yöresel Lezzetler Etkinliği"ni düzenleyen Safiye'ye gönderiyorum.

Hepinize güzel,mutlu bir hafta dilerim,sevgiyle kalın.

Malzemeler : 300 gr.az yağlı kıyma
1 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 su bardağı pirinç
8 su bardağı su
1,5 kase yoğurt
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 yumurta
Tuz,karabiber,nane
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ

Kıymaya tuz,karabiber ilave edip yoğuralım ve fındık büyüklüğünde köfteler yuvarlayalım.
Köfteleri yapışmamaları için unlayalım.
Yapışmaz tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağla köfteleri kızartalım.
Tencereye su ve pirinci alalım,pirinçler yumuşayana kadar pişirelim,sonra nohudu ve köfteleri ilave edelim.
Ayrı bir tencereye yoğurt,un ve yumurtayı alalım,biraz tuz ilave edelim,ocakta sürekli karıştırarak ısıtalım,kaynama noktasına gelince çorbaya karıştırarak ilave edelim,tuzunu ayarlayalım,bir taşım kaynatıp ocaktan alalım.
Tereyağı ve 2 kaşık sıvı yağı kızdıralım,nane ilave edelim,çorbayı servis yaparken üzerine gezdirelim.
Afiyet şifa olsun.)

ÇORBALARIMIZ ETKİNLİĞİ (MERCİMEK ÇORBASI)

Evet etkinliğimize kaldığımız yerden devam ediyoruz..Dün çok güzel tarifler gelmiş fakat ben temizlik ve kızımın hastalığı ile meşgul olduğum için buraları biraz ihmal ettim..Hemen telafi edip yayınlıyorum..Gönderen herkese çok teşekkür ederim ..Ellerinize sağlık..

Tarif No : 21
Tarifi Gönderen : Gelibolu17/Mideden Kalbe
Tarif Adı : Mercimek Çorbası


canım bu nasıl güzel bir mercimek çorbası görünümü ,vallahi canım istedi :)
Zaten çorbayı severiz,önden illa bir tabak çorba içeriz,toplum olarak seviyoruz,bizde ailecek seviyoruz,,,,Hele soğuk kış günlerinde içimizi ısıtmak için ohhh mis gibi bir tabak çorbaya kimse hayır demez herhalde :)
Bende mercimek çorbası yapmıştım,burayada eklemek istedim...Dışarıda soğuk varken blogum sıcacık olsun istedim :)
Ben düdüklü tencerede yapıyorum mercimek çorbasını,
önce orta boy bir soğanı ve havucu ince doğrayıp sıvıyağla kavuruyorum,sonra yeteri kadar kırmızı mercimeği yıkayıp süzüp ilave diyorum bir iki çevirdikten sonra yeteri kadar su koyuyorum,isterseniz içine bir patates doğrayabilirsiniz,ben her zaman koymuyorum,piştikten sonra blendırdan geçirip üzerine yağda kızdırılmış pul biber,kekik ilave edip limonla servis ediyorum...
bayat ekmeklerimde vardı evde onlarıda küp küp doğrayıp içine katmak suretiyle değerlendirmiş oldum...
Ellerime sağlık...
Afiyetler olsun :)

Çorbamı sevgili NEYRAN arkadaşımızın düzenlemiş olduğu ve kendisinin ev sahibeliğini yaptığı "ÇORBALARIMIZ" etkinliğine göndermekten onur duyarım :)

15.4.12

ÇORBALARIMIZ ETKİNLİĞİ(BALKABAĞI ÇORBASI)

Tarif No : 20
Tarifi Gönderen : Evimizdeki Lezzetler
Tarif Adı : Balkabağı Çorbası

Sevgili arkadaşıma katılımı için çok teşekkür ediyorum..:)


Malzemeler:

1 kilo temizlenmis balkabagi
1 adet sogan
2 dis sarimsak
1 adet orta boy patates
1 yemek kasigi un
yarim çay kasigi muskat cevizi rendesi
yarim çay kasigi toz zencefil
yarim çay kasigi zerdeçal
tuz,karabiber
2 yemek kasigi tereyagi
Yarim çay bardagi krema
Yapilisi:
Tenceremize yagi ve dogradigimiz soganlari alip hafif çeviriyoruz. Dogranmis balkabagini,sarimsak ve patatesi ekliyoruz arkasindan unu ekleyip biraz daha çeviriyoruz.
Sebzelerin uzerini çok az geçecek kadar su ekliyoruz,baharatlarinida ekleyip sebzelerimiz yumusayana kadar pisiriyoruz.
Pisen çorbayi blendirdan geçirip puruzsuz hale getiriyouz.
Kremayi isterseniz çorbanin içine tamamen karistirabilirsiniz, isterseniz servis yaparken uzerine gezdirebilirsiniz.

Afiyet olsun...

14.4.12

ÇORBALARIMIZ ETKİNLİĞİ(TARHANA ÇORBASI)

Tarif No : 19
Tarifi Gönderen : GELİBOLU17/MİDEDEN KALBE
Tarif Adı : TARHANA Çorbası




Canım arkadaşım Tarhana çorbasının ev usulü yapılışını da paylaşmış bizlerle sağolsun..Mis gibi tarhana çorbası için okuyun ve siz de yapın derim..ellerine sağlık canım..

Arkadaşlar tarhanamı yaptım nihayet,ama hava muhalefeti nedeniyel hiç güneş göremedi tarhanam,ben yaptığımda çok rüzgar vardı,günlerce sürdü bende ne yazıkki hiç güneşlendiremeden evin içinde kurutmak zorunda kaldım,evin içi günlerce ekşi tarhana koktu:( ama olsun,sonra havalandırdım geçtiiii:)
yapılışını kısaca anlatayım,yada ben susayım resimlerim konuşsun:)
Bizim tarhanamız oldukça güzel olur (muhacir olduğumuz için (bulgaria)
trakyalıyız icabında,başkadır bizim tarhanamız,anadolunun yoğurtlu beyaz tarhanası gibi değildir:)
Az yaptım tarhanamı,tadınla bitsin diye:)
2 kg un,1 kg salçalık kırmızı biber,1 kg domates,4-5 tane soğan,
yarım kilo kadar yoğurt,tuz
önce salçalık biberi,ayıklayıp yıkayıp,domatesle birlikte pişirdim,sonra kevgirden (makarna süzgüsünden) geçirdim.soğanlarıda doğrayıp,onlarıda tencerede öldürdüm (yağsız olarak)
sonra bütün malzemelerimi karıştırıp un ile bir güzel yoğurdum:)

Aynen resimdeki gibi bir hamurum oldu,
sonra onu kapaklı leğenimde sofra bezine sarılı olarak 9 gün beklettim.
ama her gün yoğurdum çünkü kabarıyor,bu kadar hamur 9 gün sonunda neredeyse leğenden taşacak kadar oluyor....9 günün sonunda leğenden çıkarıp böyle ufak parçalar halinde sofra bezinin üstüne yaydım kuruması için...
bir kaç saat sonra biraz daha ufak parçalara ayırdım,ki iyice kurusun,kolay ufalansın diye....
Sonra elimle iyice ufalayarak,küçülttüm ve alüminyum makarna süzgüsünden eledim,
en son ortaya böyle hali çıktı,(isterseniz mutfak robotundanda geçirebilirsiniz,
öylede aynı şekil oluyor,ama yine kevgirden geçiriyorum...
Afiyetle içeriz inşallah...
Allah afiyetle yemeyi kısmet etsin,
Tarifimi sevgili SAFİYE ablamın "YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ" ne ve sevgili NEYRAN arkadaşımın "ÇORBALARIMIZ" etkinliğine gönderiyorum....Kolay gelsinn selamlar,sevgiler :)

ÇORBALARIMIZ ETKİNLİĞİ (BROKOLİ ÇORBASI)

Tarif No : 18
Tarifi Gönderen : MAYDONOZ
Tarif Adı : Brokoli Çorbası


BU GÜZEL,VİTAMİNLİ TARİFİ İÇİN ARKADAŞIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM..ELLERİNE SAĞLIK..TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM ARKADAŞLAR..KATILIM UMDUĞUMDAN AZ OLUYOR..:(



Çaçaron Blog ev sahipligi Çorbalarımız etkinliğine daha once gönderdigim Biberiyeli Yesil Kabak Corbasina ek olarak birde Brokoli Çorbası tarifimi gonderiyorum...

Bu tarifdeki kekik ve limon kabugu, corbanin tadina ayri bir zenginlik katiyor!



malzemeler: 4 kisilik

1 büyük demet brokoli, cicek kismi ayrilmis, saplari ise dogranmis
1 büyük patates, dogranmis
1 büyük havuc, dogranmis
1 y.k. tereyagi
2 y.k. zeytin yagi
1 t.k. taze kekik ya da 1 cay kasigi kuru
2 dis sarimsak, dogranmis
4 s.b. Tavuk suyu yada 4 s.b. sicak su+bulyon
Tuz Karabiber
1 limonun kabugu, rendelenmis

hazilanisi:

Tereyagini, ve z.yagini tencerede isitin
sarimsaklari pembelesene kadar kavurun(30saniye)
sogani ekleyip, biraz tuz ve karabiberle tatlandirin, 2 dk
Kup kup dogranmis patates, havucu ve brokolinin saplarini ekleyip, karistirarak 3dk daha pisirin
2 s.b. tavuk suyunu (yada bulyonu) ve kekigi ekleyip, gerekirse tuz-karabiberle tatlandirin, kapagi kapatip 5 dk sebzeleri pisirin.
Brokolinin kalan cicek kisimlarini ve kalan 2 s.b. tavuk suyunu da ekleyek, corbayi kaynamaya baslayinca, agzi kapali 5dk daha pisirin, brokoliler yeterince pismemisse bir 3dk daha kayatin.
atesten alin ve limon kabuklarini ekleyin.
corbayi blendirden gecirin, cok koyu ise, biraz sut ile sulandirabilirsiniz.
limon suyu, tereyaginda kirmizi biberle servis yapabilirsiniz.
afiyet olsun....

13.4.12

ÇORBALARIMIZ ETKİNLİĞİ (ŞEHRİYELİ YOĞURT ÇORBASI)

Tarif No : 17
Tarifi Gönderen : BAHARATLI TATLAR
Tarif Adı : ŞEHRİYELİ YOĞURT ÇORBASI


Sevgili arkadaşım bu güzel tarifin ve beni yalnız bırakmadığın için çok teşekkür ederim..


2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı salça
pulbiber, tuz, nane
1 tablet tavuk suyu
2,5 lt su
yarım su bardağı arpa şehriye
Şehriye hariç tüm malzemeleri çırpıp suyu ilave edip karıştırarak pişirmeye başlayalım. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim. Kaynamaya başladığında şehriyeyi ekleyelim. Şehriyeler pişene kadar kaynatıp altını kapatalım.

Afiyet olsun...

ÇORBALARIMIZ ETKİNLİĞİ (KÖFTELİ ÇORBA)

Tarif No : 16
Tarifi Gönderen : PUDRA ŞEKERİM
Tarif Adı : Köfteli Çorba


Bu nefis tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyorum..Ellerine sağlık..


250-300 gr kadar kıyma
*1 küçük soğan,
*1 yumurta,(akı köfteye,sarısı terbiyesine)
*yarım demet kadar maydanoz,
*köfteleri unlamak için 2-3 kaşık kadar un,
*1 adet havuç,
*3 çorba kaşığı kadar erişte,
*1 kaşık domates salçası,
*8 bardak kadar su(etsuyu yada tavuk suyu ilave edebilirsiniz yada bulyon katabilirsiniz)
*yarım limon suyu(terbiye için)
Tercihen 2-3 çorba kaşığı zeytinyağda(isterseniz tereyağ) salçayı açıp,küçük doğradığımız bir adet havucu şöyle bir kavurup,8 bardak kadar su ilave ederek,kaynamaya bırakalım.
Kıymamıza soğanımızı rendeleyip,yumurta akı, tuz ,karabiber,ince kıyılmış maydanoz ile yoğuralım ve minik köfteler hazırlayıp,unla iyice bulayalım.
Kaynamaya başlayan çorba suyumuza köftelerimizi ilave edip,pişmesini bekleyelim.
Köfteler pişmeye başlayınca eriştelerimizi içine atıp,hepsi iyice pişene kadar,kısık ateşte tutmaya devam edelim.
Piştikten sonra arzu ederseniz yarım limon suyu ve yumurta sarısı ile hazırlayacağınız terbiyeyi çorbaya ilave edebilirsiniz.

Çorbamı sıcak sıcak ooo piti piti ye ''Çorbalarımız etkinliğine'' gönderiyorum.

ÇORBALARIMIZ ETKİNLİĞİ (KIYMALI-SÜTLÜ TARHANA ÇORBASI)

Tarif No : 15
Tarifi Gönderen : MUTFAKTAKİ ACEMİ
Tarif Adı : KIYMALI-SÜTLÜ TARHANA ÇORBASI

Sevgili arkadaşımın ellerine ve yüreğine sağlık..çok teşekkür ediyorum..

Ev tarhanamı kendim yaptığımdan daha önce bahsetmiş, yapım aşamalarını da BURADA anlatmıştım. Farklı olarak bu kez su yerine sadece süt kullandım, kıyma ekledim. Çok çok nefis oldu. Hatta tarhananın en güzel haline ulaştım diyebilirim.
Tarifimi sevgili ÇAÇARON BLOG'un ev sahipliğini yaptığı ÇORBALARIMIZ etkinliğine gönderiyor ve kendisine kolaylıklar diliyorum.

Malzemeler:
5 yemek kaşığı tarhana
2 yemek kaşığı kadar kıyma
2 yemek kaşığı salça
5 bardak süt
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Öncelikle kıymamızı, 2 kaşık kadar sıvı yağda kavuralım. Kıymanın rengi tamamen değiştiğinde tarhanayı ekleyip 2-3 dk daha kavuralım. Salçayı ilave edip biraz daha çevirdikten sonra sütü ekleyelim. Karıştırarak pişirelim. En son olarak tuzunu ve karabiberini ayarlayıp altını kapatalım. Sıcak sıcak servis yapalım.
Ben sürekli karıştırmadığım için, dibinde biraz topaklanma oldu. Blendırdan geçirdim. İpek gibi yumuşacık bir çorba oldu.

rozetti flora fular..



Daha önce Alize Dantela fular yapıp yayınlamıştım..İpçi de bu kez değişik bir ip görünce hiç kaçırmadım,aldım..Aslında 1-2 saatte bitecek bir iş haftalarca elimde uzadı..Sonucu çok güzel olsa da ben yaparken sıkıldım..:(
İpin markası Rozetti Flora
6 numara şişle 6 ilmek atarak ördüm..

12.4.12

ÇORBALARIMIZ ETKİNLİĞİ (SARIMSAKLI ÇORBA / ANNEANNE ÇORBASI)

YİNE BENDEN BİR TARİF OLSUN
BU TARİF BENİM KÜÇÜKLÜĞÜMDEN KALAN BİR LEZZET..RAHMETLİ ANNEANNEMİN SEVEREK YEDİĞİM,MİSAFİRLERİN DAHİ BU ÇORBAYI İSTEDİĞİ MEŞHUR SARIMSAKLI ÇORBASI..HER YİYEN DERDİ Kİ BEN DE YAPIYORUM AMA SENİNKİ GİBİ OLMUYOR..HAKİKATEN BEN DE ANNEANNEMİN ÇORBASININ LEZZETİNİ YAKALAYAMADIĞIMI DÜŞÜNÜP HİÇ YAPMADIĞIM BİR ÇORBAYDI..BUGÜN YAPIP SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM..EĞER SİZ DE YAPARSANIZ ANNEANNEMİN RUHUNA BİR FATİHA OKUR MUSUNUZ ?

Tarif No : 14
Tarifi Gönderen : PİTİ PİTİ MUTFAKTA
Tarif Adı : SARIMSAKLI ÇORBA / ANNEANNE ÇORBASI

100 gr kıyma
arpa şehriye
salça
sarımsak
yarım limon

kıyma güzelce kavrulur,salçası eklenir..iyice kavrulduktan sonra tuzu,karabiberi,suyu eklenerek kaynamaya bırakılır..kaynayınca arpa şehriyesi eklenir..Diğer tarafta sarımsaklar dövülüp tuzla ovulur (dövülmesi şart bence) ve limonu sıkılır..daha sonra çorbaya eklenir ve kısık ateşte pişirilmeye devam edilir..

11.4.12

ÇORBALARIMIZ ETKİNLİĞİ (NOHUTLU ERİŞTELİ ÇORBA)

Tarif No : 13
Tarifi Gönderen : Yöresel Yemek ve Örgü
Tarif Adı : Nohutlu Erişteli Çorba

Sevgili arkadaşıma güzel tarifini bizlerle paylaştığı için çok teşekkür ederim..Ellerine sağlık..


Malzemeler

250 gr nohut

250 gr erişte

300 gr yoğurt

bir kaşık un

bir tavuk bulyon

2 kaşık tereyağ

bir kaşık kuru nane

tuz

Yapılışı:

Nohutu akşamdan ıslatıp düdüklüde haşlıyoruz. Ayrı bir tencere koyup erişteyle beraber kaynatıyoruz. Tavuk bulyon ekliyoruz.Erişte piştikten sonra yoğurt ve unu bir kasede çırpıyoruz ve karıştırarark tencereye döküyoruz. Biraz kaynatıyoruz.Tereyağını eritip üzerine gezdiriyoruz.Nane ve tuz ekliyoruz.