25.3.10

Antioksidan zengini patlamış mısır...


Kızımla Patlamış mısırı çok severiz..Koca bir kase dolusu patlatıp afiyetle yeriz...Şimdiye kadar korkardım,faydasız bir şey diye düşünürdüm...Ama nette biraz araştırdım ki şaşırdım ve bunu sizlerle paylaşmak istedim..Belki siz de benim gibi ilk kez duyacaksınız...


Bilim adamları, patlamış mısırda yüksek miktarda antioksidan madde bulunduğunu tespit etti.

Daily Mail gazetesinin haberine göre, ABD’de yapılan araştırmada, patlamış mısırın içinde meyve ve sebzelerde bol miktarda bulunan “polyphenol” antioksidan maddesine rastlandı. Bu madde kalp hastalıkları, kanser ve diğer hastalıklarla mücadeleye, vücudun direncini artırması açısından yardımcı olmasıyla biliniyor.

Araştırmayı yapan grubun başkanı, Pennsylvania’daki Scranton Üniversitesi’nden kimyager doktor Vinson, patlamış mısırın içinde yüksek seviyelerde polyphenola rastlamalarına çok şaşırdıklarını, bunun nedeninin de büyük olasılıkla bu yiyeceğin işlem görmemiş olmasından kaynaklandığını ifade etti.

24.3.10

mayasız hamurdan ev usulü lahmacun


İlk kez 1 sene önce yapmıştım..Dün birden lahmacun yapasım geldi,yemek yapmaya üşenirken lahmacun yaptım..Mayasız hamurdan yapım..Çıtır çıtır oldu..Eğer yumuşak olmasını isterseniz ağzını kapalı tutun piştikten sonra,ya da iyice sarın sarmalayın örtüyle..

resim aceleyle çekildi..ondan çok fazla uğraşamadım..
gelelim malzemelere...

3-4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar su

hamuru iyice yoğurulup 30-40 dakika dinlendirilir...

İçi için..
250-300 gr kıyma
maydanoz
soğan
1 kaşık salça
1 domates
5-6 diş sarımsak
kimyon,tuz

kıymanın içine soğan,sarımsak domates rendelenir..maydanozlar eklenir..salçası,tuzu ve kimyonu ilave edildikten sonra hafifçe sulandırılır..

Hamur ufak bezelere ayrılıp merdane yardımıyla açılır..teflon tavaya yerleştirilir,içi çatal yardımıyla bastırarak sürülür..kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirilir..Ocağın ayarını pişirirken duruma göre ayarlarsınız..