28.7.12

Cevizli pasta


Kolay ve leziz bir pasta  yaptım yine..

Pandispanyası diğer pastalarımla aynı .
8 kaşık şeker
8 kaşık un
4 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

pandispanyası 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir..Diğer tarafta pudingi hazırlanır..Kakaolu hazır puding kullandım..Pandispanya 2 ye bölünür.İçine puding ve ceviz konularak 2. katı kapatılır.En üstede aynı şekilde puding ve ceviz dökülür..
Tarifimi İftar Bereketi adlı etkinliğe ev sahibeliği yapan arkadaşım
Gelibolu17/Midedenkalbe'ye gönderiyorum 

18.7.12

30 DAY CHALLENGE / DAY 30 ( BLACK)

VE SOOON :) 30 CHALLENGE DA SONA GELDİK.SON KONUMUZ BLACK.. İKRA'NIN PEÇETELERDEN KENDİ İLHAMI İLE YAPTIĞI İNSAN YÜZÜNÜ PAYLAŞMAK İSTEDİM.İLGİNÇ VE YETENEKLİ GELDİ..

17.7.12

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE

1 paket margarin
3 yemek kaşığı hindistan cevizi +( üstü içi 2 paket hindistan cevizi..)
5 yemek kaşığı toz şeker
1 kabartma tozu
2 yumurta (birinin beyazı ayrılır)
aldığı kadar un

Bütün malzemeler yoğrulur..ufak toplar yapılıp önce yumurta beyazına sonra hindistan cevizine bulanır..önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir..

30 DAY CHALLENGE / DAY 29 ( FLOWERS)


SALÇALI-BAHARATLI KURABİYE


200 GR MARGARİN
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
2 YUMURTA (BİRİNİN SARISI ÜSTLERİNE )
1 KABARTMA TOZU
BOLCA YEDİBAHAR,KURU MAYDANOZ,TUZ
YARIM ÇAY BARDAĞI SİRKE (BÜYÜK BARDAK)

TÜM MALZEMELER GÜZELCE YOĞRULUR..ŞEKİL VERİLİR.YUMURTTASI SÜRÜLÜP ,ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİLİR..

16.7.12

30 DAY CHALLENGE /DAY 28 (HAT)

BEBİŞİMİN BEBEKLİĞİ :)

Çikolatalı pasta

pandispanyanın malzemeleri:


8 yemek kaşığı un

8 yemek kaşığı şeker

4 yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao


Kremanın malzemeleri

3 yemek kaşığı un

2,5 bardak süt

2 yumurta

8 yemek kaşığı şeker

toz sahlep ve vanilya



Üzeri  için :

Çikolatalı puding



Öncelikle pandispanyası pişirilir..Yumurta ve şeker güzelce çırpılır.Un,vanilya,kakao ve kabartma tozu eklenip çırpılmaya devam edilir ve yağlanmış tepsiye dökülüp 180 derecelik fırında pişirilir..

Kekimiz pişerken kreması hazırlanır..Yine aynı şekilde şeker ve yumurta çırpılır..Unu eklenir ve yavaş yavaş çırpılarak sütü dökülür..Hazır sahlep karışımından bir çay kaşığı eklenir ,vanilyası da ilave edilerek pişirilir ve soğumaya bırakılır..


Soğuyan pandispanya 2 ye bölünür..Kreması dökülür..Üzerine puding ve pasta süsü dökülür..
Buzdolabında soğumaya bırakılır..

14.7.12

30 DAY CHALLENGE / DAY 26 ( BOKEH)

30 DAY CHALLENGE BİTMEK ÜZERE..BELKİ ÇEKTİĞİM VE YAYINLADIĞIM FOTOĞRAFLARLA SİZLERİ SIKTIM VE BLOĞUMU İHMAL ETTİM AMA BEN KEYİF ALDIM..BLOĞUM HER GÜN AKTİF OLDU..26. GÜN KONUSU BOKEH..BOKEH EFFECTLERDEN BİRİ..VİKİPEDİDEN BİR YAZI
Bokeh veya boke (Japonca, "bulanık" anlamında Boke 暈け veya ボケ), fotoğraf çekilirken, fokus yani odak dışında kalan net olmayan kısımların fotoğrafçının seçtiği objektif, kullandığıdiyafram gibi ayarlar neticesinde fotoğrafta oluşan bulanıklık efektidir. Bokehin belirleyicisi öncelikle objektiftir. Her objektifin bokehi farklı olduğu gibi, seçilen diyafram değeri ile bokeh efekti ve derecesi değişebilir.



amigurumi bebek AYŞEGÜL




Bebek örmeyeli epey olmuştu..Toplamda 4 bebek ördüm kızıma..Hepsiyle hala oynuyor..Onca oyuncağının içinde örgü bebekleri pek kıymetli Ama hepsi eskimişti.Madem bu kadar çok seviyorsun dedim,hemen bir tane daha öreyim kızıma dedim..Aldım tığımı elime,1 gün de bu bebek çıktı ortaya..Güle güle oynasın Ayşe-Gül bebeği ile..Hem AYŞE Hem GÜL müş ismi..Öyle diyor.:)

9.7.12

30 DAY CHALLENGE / DAY 21 ( SHINY)


PATATESLİ-PATLICANLI TARİFLER ETKİNLİĞİ (İZMİR KÖFTE)


TARİF NO :08
TARİF ADI :İZMİR KÖFTE
TARİFİ GÖNDEREN:PİTİ PİTİ


Eminim herkesin bildiği bir tariftir..Patatesler ve köfteler kızartılır..Borcama dizilip salçalı sos dökülür..200 derecede fırında pişirilir..

7.7.12

30 DAY CHALLENGE /DAY 19 (BROWN)


Sarı-Kırmızı Muzlu Pasta (taraftar pasta)

İçimdeki aşçı uyandı bugün..Piti piti Şef mutfaktaydı bugün :)))Gelelim tarife..









pandispanyanın malzemeleri:
8 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı şeker
4 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kremanın malzemeleri
3 yemek kaşığı un
2,5 bardak süt
2 yumurta
8 yemek kaşığı şeker
toz sahlep ve vanilya

İçi için :
4 adet muz

Öncelikle pandispanyası pişirilir..Yumurta ve şeker güzelce çırpılır.Un,vanilya ve kabartma tozu eklenip çırpılmaya devam edilir ve yağlanmış tepsiye dökülüp 180 derecelik fırında pişirilir..
Kekimiz pişerken kreması hazırlanır..Yine aynı şekilde şeker ve yumurta çırpılır..Unu eklenir ve yavaş yavaş çırpılarak sütü dökülür..Hazır sahlep karışımından bir çay kaşığı eklenir ,vanilyası da ilave edilerek pişirilir ve soğumaya bırakılır..

Soğuyan pandispanya 2 ye bölünür..Kremanın yarısı dökülür..Üzerine ezilmiş muzlar yayılır.İkinci kat kek örtülür.Kremaya kırmızı gıda boyası iyice yedirilir..Ve en üste sürülür..
Buzdolabında soğumaya bırakılır..


6.7.12

30 DAY CHALLENGE /DAY 18 (SHADOW)



PATATESLİ-PATLICANLI TARİFLER ETKİNLİĞİ (SOSLU PATATES HAŞLAMA)


Bu güzel tarifi için arkadaşıma çok teşekkür ediyorum.Biliyorsunuz patatesli patlıcanlı tarifler etkinliğine başladım ama tek tek blogları dolaşıp davetiye gönderemedim ne yazıkki..Katılmak isteyen herkese kapım açık..Duyan gelsin diyorum..Ramazan boyunca sürecek bu etkinlik,en kısa zamanda da blogları dolaşmayı planlıyorum.Tembellik etmezsem :) 


TARİF NO :07
TARİFİ GÖNDEREN:YÖRESEL YEMEK VE ÖRGÜ

 

Malzemeler:
 1- Kilo Haşlamalık patetes
2- Baş kuru sogan 
1- Kaşık domates salçası
1-Tatlı kaşıgı  biber salçası
Kara biber pul biber arzuya göre bahara koyabilirsiniz 
1- Çay bardagı sıvıyag

Yapılışı:
 Haşladıgımız patetesleri soyup yarıya kesip hazırlıyoruz soganı kavurupsalçasını baharatları ekleyip yaptıgımız bu sosu pateteslerin üzerin boca döküyoruz üzerinede isdediginiz baharatı serpe bilirsiniz çayın yanında şahane kahvaltılık oluyo denemek isterse:niz buyurun ve arkadaşımın düzenledigi PATETESLİ PATLICANLI TARİFLER ETKİNLİGİ  :PİTİ PİTİ MUTFAKTA  ya gönderiyorum kendisine kolay gelsin

KABAKLI TARATOR

Bu ne güzel bir lezzet oldu böyle anlatamam..Benim hoşuma gitti..Tarifleri aldım,kattım karıştırdım kendi tarifimi oluşturdum yine..İşte Piti Piti usulü Tarator..


2 adet kabak
süzme yoğurt
2 kaşık galeta unu
kuru nane

kabak rendelenip yağda kavrulur..Süzme yoğurdun içine tuz,nane,galeta unu güzelce karıştırılır ve sotelenen kabak eklenir..Servise hazır..:)Afiyet olsun :)

4.7.12

30 DAY CHALLENGE /DAY 16 (REFLECTİONS)

                                                              YANSIMALAR




3.7.12

30 DAY CHALLENGE / DAY 15 ( BOOKS)

Yeni etkinlik : "PATATESLİ-PATLICANLI TARİFLER"




Bugünden itibaren yeni bir etkinlik başlatıyorum.Katılmak isteyen herkesi beklerim.."Patatesli ve Patlıcanlı Tarifler" konumuz..Patates yemeklerinizi ve patlıcan yemeklerinizi gönderebilirsiniz..Bu yaz gününde katılımın fazla olacağını sanmıyorum ama olduğu kadarlık bir arşiv elde etmiş oluruz..Haydi hanımlar mutfağa :)

YEMEK BLOĞUMDA

2.7.12

PATATESLİ-PATLICANLI TARİFLER ETKİNLİĞİ (KAŞAR PEYNİRLİ PATLICAN KIZARTMASI)

Bir tarif de ben eklemek istedim..Katılımlarınızı bekliyorum..

 
TARİF NO :06
TARİFİ GÖNDEREN:PİTİ PİTİ MUTFAKTA

 

 

Kaşar peynirli patlıcan kızartması..




4-5 adet patlıcan
kaşar peynir..
2 yumurta
1 kaşık un

Patlıcanlar alacalı soyulup ince bir şekilde sandiviç gibi kesilir..Tuzla ovulup yarım saat tuzlu suda bekletilir..
yumurtalar,unla çırpılır..Patlıcanların aralarına kaşar peynir kesilip yumurtalı karışıma batırılıp kızgın yağda kızartılır..sıcak sıcak yenir..

30 DAY CHALLENGE / DAY 14 ( FOOD)




Portakallı İrmik Tatlısı.. (resmi yayınlamışken tarifi vermemek olmaz )

4 çay bardağı portakal suyu
3 adet yumurta
3 çay bardağı irmik
100 gr eritilmiş margarin
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı pudra şekeri


Şerbeti için;
2 çay bardağı toz şeker
9 çay bardağı su

Bir kapta eritilmiş margarini, şekeri, portakal suyunu, yumurtayı, kabartma tozunu ve irmiği iyice çırpalım. Fırın tepsisini yağlayalım ve çırptığımız hamuru bu tepsiye dökelim. Yaklaşık 220 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Diğer tarafta şerbetimizi hazırlayalım. Şeker ve suyu kaynatalım. Limon suyunu ekleyerek bir taşım daha kaynatalım ve ocağımızı söndürelim. Fırında pişmiş olan irmik tatlımızı kare dilimler şeklinde keselim ve soğumasını bekleyelim. İrmik tatlısı soğuk şerbet sıcak olacak şekilde tatlımızın üzerine dökelim.

1.7.12

30 DAY CHALLENGE / DAY 13 ( PİNK)




PATATESLİ-PATLICANLI TARİFLER ETKİNLİĞİ (PATATES HAVUÇ PÜRELİ TAS KEBABI )

TARİF NO :05

TARİFİ GÖNDEREN:MUTFAKTAKİ RÜYA
BU GÜZEL TARİF İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER..

GEREKLİ MALZEMELER:
-500 Gram kuşbaşı doğranmış hindi eti
-2 Soğan
-7 Diş sarımsak -isteğe göre arttırılabilir veya azaltılabilir-
-1 Domates
-1 Yemek kaşığı domates salçası
-2 Yemek kaşığı sıvıyağ
-Tuz
PÜRE İÇİN:

-6 Adet patates -miktarı arttırılabilir-
-4 Adet havuç-miktarı arttırılabilir.-
- 1Yemek kaşığı tereyağ
-4 Diş sarımsak
-Tuz
-Karabiber
YAPIMINA GELİNCE:
Sıvıyağda soğanı ve hindi etini biraz kavuruyoruz.Et suyunu salıp çekince sarımsak ve domates ile salçayı ilave ediyoruz.Güzelce kavurup üzerine çıkıncaya kadar su ilave ediyoruz.Orta ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
Diğer taraftan patates ve havuçları haşlıyoruz.Haşlama işleminden sonra patates ve havuçları püre haline getiriyoruz. Pürenin içine tereyağ,sarımsak,tuz ve karabiberi ilave ediyoruz.
Servis tabağımıza püremizi alıyoruz.Üzerine hindili karışımdan koyarak servis yapıyoruz.AFİYET OLSUN.


PATATESLİ-PATLICANLI TARİFLER ETKİNLİĞİ (HÜNKAR BEĞENDİ)

ARKADAŞIMIZ 2 TARİFLE ARAMIZDA KATILIMI İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM..ELLERİNE SAĞLIK..
 
TARİF NO :04

TARİF ADI :HÜNKAR BEĞENDİ

TARİFİ GÖNDEREN:MUTFAKTAKİ RÜYA
 

Herkese iyi hafta sonları diliyorum.Patlıcanlı yemekleri çok sevdiğimi her fırsatta söylüyorum.Bu yemeği yapalı çok oldu ,yayınlamak bugüneymiş.
MALZEMELERİMİZ:
-3 Patlıcan
-2 çorba kaşığı un
-3 Çorba kaşığı margarin
-2Su bardağı süt
-3 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
-Yarım limon
-Tuz ,karabiber
-500 Gr kuşbaşı kuzu eti
-2 Soğan
-2 Domates
-2 Çorba kaşığı margarin
YAPILIŞI:
-Patlıcanları yıkayıp ,kuruladıktan sonra ateşte közleyelim.Kabuklarını soyduktan sonra renginin beyaz olması için 15 dk limonlu suda bekletelim..Patlıcanların suyunu sıkıp ince ince kıyalım..
-Kısık ateşte margarini tencereye alalım ve unu ilave edip kavuralım.
-Kıyılmış patlıcanlarıda tencereye alalım.
-Tahta kaşıkla devamlı karıştırdıktan sonra soğuk sütü ilave edelim.
-Tuzuda ilave edelim.
-Sütü patlıcanlara iyice yedirerek koyu bir bulamaç elde edelim.
-Tencereyi eteşten aldıktan sonra kaşar peynirini ilave edelim.Ve beğendiyi servise hazır hale getirelim.
-Diğer yandan eti,yemeklik doğranmış soğanı,margarini tencereye alıp 1 su bardağı su ile 15-20 dk pişiriyoruz.Küçük doğranmış domates,tuz,karabiber ,bir bardak sıcak su ilave ederek Tencerenin kapağını kapatıyoruz.Kısık ateşte yaklaşık bir saat pişiriyoruz.Servis tabağımıza Etimizden alıp etrafınada beğendiyi yerleştirerek servis yapıyoruz.AFİYET OLSUN.