31.7.11
elmalı kurabiye
1 bardak yoğurt
1 bardak toz şeker
1 paket margarin (eritilmiş)
1 yumurta
1 paket kabartma tozu ve un
un hariç tüm malzemeleri karıştırıyor sonra unu azar azar eliyorsunuz ve yoğuruyorsunuz.
İçi için 3 elma rendeleniyor 1 çorba kaşığı tarçın ve 2 yemek kaşığı toz şeker ekleniyor..
Hazırlanan kurabiyeler önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişiriliyor..Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpiliyor..
Ziron
Bu muhteşem lezzetin ismi ZİRON muş.İlk kez eşimle evlendiğimde tanıştım..Geçen cuma günü de yapılışını gördüm hatta yaptım..Sabah 11 de başlayan çalışmalar akşam 7 de hala sürüyordu..Zor iş..:) 15-20 kilodan hamur tutulunca sonuç kaçınılmaz.AKşam bastığım yeri bilmiyordum :)
Hamur yoğurulur yufka açılır..Yufkalar sac da kızartılır..Sıcak sıcak rulo yapılıp sarılır..Tepsiye dizilip kızartılır..Sonra soğutulup istenildiği zaman sıcak suyla ıslatılıp üzerine yoğurt dökülür ve yağ kızdırılır..
12.7.11
domatesli kısır
Göz kararı ince bulgur su ile ıslatılır..Diğer tarfata soğanlar kavrulur..Rendelenmiş 3 adet domates ve salça eklenir.Bulgurla iyice yoğrulur.Bol kimyon ve limon suyu isteğe göre nar ekşisi eklenir..En son dereotu eklenir..
4.7.11
fırında sütlü somon balığı
Somon balıkları dilenilen şekilde kesilip 5-6 saat 1 bardak süt ve 5-6 tane rendelenmiş sarımsağın içinde arada sırada ters yüz etmek kaydıyla bekletilir..
Daha sonra somonlar fırın tepsisine dizilir..Üstüne halka halka doğranmış soğan ve rendelenmiş domates,tuz ,karabiber ,sıvıyağ eklenip 200 derecelik fırında pişirilir..Yanında pilav ve salatayla servise sunulur.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)