29.7.13
Sütlaç
1 lt süt
1,5 çay bardağı pirinç
2 kaşık pirinç unu
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
Pirinç suyunu çekene kadar haşlanır,süt eklenir..kaynayınca su ile seyreltilen pirinç unu sütle ısıtılıp tencereye eklenir bu aşamada sürekli karıştırılır..kıvamı gelince şekeri ve vanilyası eklenir..Bir iki taşım kaynatılıp kaselere dökülür.
tarifimi Gelibolu 17 ye gönderiyorum İftar Bereketi etkinliği 6 için...
20.7.13
18.7.13
LİMONLU REVANİ
ŞERBETİ KAYNATILIP SOĞUTULUR..MALZEMELER SIRAYLA ÇIRPILIR YAĞLANMIŞ TEPSİYE DÖKÜLÜR.180 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİLİR.BİZİM GİBİ UFAK AİLELER İÇİNDİR ÖLÇÜ..
2 yumurta
yarım su bardağı toz şeker
yarım su bardağı yoğurt
bir su bardağı un
1 su bardağı irmik
yarım paket kabartma tozu
yarım paket vanilya
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Şerbet için:
2.5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
yarm limonun suyu
Bu tarifimi İftar bereketi etkin liği 6 için Gelibolu17 arkadaşıma gönderiyorum...
Bu tarifimi İftar bereketi etkin liği 6 için Gelibolu17 arkadaşıma gönderiyorum...
12.7.13
Vejetaryen Pizza
Hamuru için
2 su bardağı un
1 kaşık şeker
1 kaşık tuz
2 kaşık instant maya
3 kaşık sıvıyağ
aldığı kadar ılık su
Üst malzemeleri hazırlanırken hamur buzdolabında bekletilir..2 su bardağı un
1 kaşık şeker
1 kaşık tuz
2 kaşık instant maya
3 kaşık sıvıyağ
aldığı kadar ılık su
Üstü için ;
Domates
biber
yeşil-siyah zeytin
mısır
beyaz peynir
kaşar peynir
Tepsi yağlanır.Hamur yayılır.Salçalı sos gezdirilir ve malzemeler dizilir..Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir...
6.7.13
ERİK KOMPOSTOSU
Şu günlerde en güzel içecek buz gibi evde yapılmış kompostodan başka bir şey olamaz sanırım..
500 gr kırmızı erik
1 lt su
7 kaşık toz şeker
şeker ve su kaynatılır..yıkanan erikler bütün şekilde konulur 15 dk kaynatılır.Tencerenin ağzı kapatılır ocaktan alınır ve dinlendirilir..Daha sonra erikler kaşıkla ezilerek süzgeçten geçirilir..Soğutulup afiyetle içilir..:)
1.7.13
Patlıcanlı Pizza
Hamuru için
2 su bardağı un
1 kaşık şeker
1 kaşık tuz
2 kaşık instant maya
3 kaşık sıvıyağ
aldığı kadar ılık su
patlıcanlar kızartılır..
bu süre içinde hamur buzdolabında bekletilir.
Salçalı sos hazırlanır..
Tepsi yağlanıp hamur yayılır.önce salçalı sos sonra kızartılan patlıcan hamurun üstüne dökülür..Dilimlenen domatesler dizilir..Arzu edilen baharat eklenir..Kaşar peyniri rendesi dökülüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir..
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)