Malzemeler
1 paket margarin
2 çay bardağı nişasta büyük bardak
2 yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
2 çay kaşığı tarçın
Aldığı kadar un
Şeker hamuru ve yapıştırmak için ballı su
Öncelikle hamuru yoğurarak işe başlıyoruz.Margarini ocakta eritirseniz işiniz kolaylaşır.Erimiş margarin,yumurta,pudra şekeri ve nişasta eklenip karıştırılır.Daha sonra azar azar un ilave edilmeye başlanır.Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur oluyor.Sert olursa kurabiyeler dağılır.Hamur oluşunca 5 bezeye bölün.Her bezeyi merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın.Ve diş şeklindeki kurabiye kalıbıyla kesip çıkarın.Yağlı kağıt serilmiş terpsiye aralıklarla dizin.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında çok az pembeleşene kadar pişirin.15 dk kadar yeterli oluyor.Kurabiyeler ılınınca aynı işlemi şekil hamuruna yapıyoruz bu kez.Ancak şeker hamuru çok çok daha ince açılıyor.Nişasta yardımıyla açıp diş kalıbıyla kesiyoruz.Ballı su ile kurabiyeleri ıslatıp kestiğimiz şeker hamurunu kurabiyemize yapıştırıyoruz.Üzerini ise arzumuza göre süslüyoruz.Afiyet olsun.