Tavuk göğsü sevdiğim ender tatlılardan biridir..Normalde alt tabanına bisküvi kırıp yaparım..özellikle fındıklı hanımellerle süper oluyor tavsiye ederim..Ancak bu kez pelteli hazırladım..Her tür meyve ile hazırlanabilir pelte..Ben kavun peltesi yaptım.Değişik bir lezzet oldu..Şeftali ve kayısı da öneririm..
Malzemeler:
Yarım paket margarin
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 litre süt
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı prinç unu
Yapılışı: Margarini bir tencerede erittikten sonra unu ekledim, 5 dakika kısık ateşte karıştırarak kavurdum, ocaktan aldım. Arasıra karıştırarak ılıttım ! Ilıttıktan sonra bütün diğer kalan malzemeleri ekledim, kaynayana kadar pişirdim. Sonra mikserle 15-20 dakika çırptım.
Peltesini ise göz kararı yaptım..Yarım kavunu 3 kaşık şekerle pişirdim.İçine bir kaşık su ile sulandırılmış nişasta ekledim ve süzgeçten geçirip..Tepsiye döktüğüm tavuk göğsünü üzerine yaydım..
Burada püf nokta tavuk göğsünün tamamen soğumasıdır..
Oda sıcaklığında soğutup buzdolabına kaldırdım...