Dilerim anlatabilmişimdir.Ve faydalı olur..
29.4.13
24.4.13
ERKEK BEBEK YELEĞİ
22.4.13
PATATESLİ PAZI KAVURMASI..
Pazı kavurmasına bayılırım.Patateslisine daha bir bayıldım..
1 soğan
2-3 diş sarımsak
bir demet pazı
3 küçük patates
soğan ve sarımsak kavrulur.rendelenmiş patatesler eklenir kavrulmaya devam edilir..Pazılar eklenir ve tuz karabiber göz kararı çok az su ilavesiyle pişirilir..
1 soğan
2-3 diş sarımsak
bir demet pazı
3 küçük patates
soğan ve sarımsak kavrulur.rendelenmiş patatesler eklenir kavrulmaya devam edilir..Pazılar eklenir ve tuz karabiber göz kararı çok az su ilavesiyle pişirilir..
21.4.13
Tavuk Göğüslü Etimek Tatlısı
Etimek tatlısını hiç yememiştim.Tadını merak etmeme rağmen yapmak aklıma gelmemişti.Geçen gün denedim ilk kez.
1 paket etimek
1 su bardağı şekr
1 su bardağı su
tavuk göğsü için
1 lt süt
2 kahve fincanı pirinç unu
2 kahve fincanı şeker
1 vanilya
1 kaşık nişasta
1 kaşık margarin
Etimekler borcama dizilir..Şeker karamalize edilir suyu eklenir ve şerbet yapılır.Etimeklerin üzerine dökülüp ıslatılır
Diğer tarafta tavuk göğsü hazırlanır..
Margarinde un hafifçe kavrulur ve diğer malzemeler eklenir,muhallebi kıvamında pişirildikten sonra blendırdan
geçirilir ve etimneklerin üzeri örtülür..Soğuyunca dolaba kaldırılır...
Bu tarifimi de PDÇS etkinliği için Gelibolu17 arkadaşıma gönderiyorum..
1 paket etimek
1 su bardağı şekr
1 su bardağı su
tavuk göğsü için
1 lt süt
2 kahve fincanı pirinç unu
2 kahve fincanı şeker
1 vanilya
1 kaşık nişasta
1 kaşık margarin
Etimekler borcama dizilir..Şeker karamalize edilir suyu eklenir ve şerbet yapılır.Etimeklerin üzerine dökülüp ıslatılır
Diğer tarafta tavuk göğsü hazırlanır..
Margarinde un hafifçe kavrulur ve diğer malzemeler eklenir,muhallebi kıvamında pişirildikten sonra blendırdan
geçirilir ve etimneklerin üzeri örtülür..Soğuyunca dolaba kaldırılır...
Bu tarifimi de PDÇS etkinliği için Gelibolu17 arkadaşıma gönderiyorum..
20.4.13
Sucuklu_kaşarlı Muska Böreği...
Yufkaları boyuna 4 eşit parçaya bölüp bir kenarından üçgen şekilde sarmaya başlıyoruz ve içini doldurup kızgın yağda kızartıyoruz..
19.4.13
17.4.13
KIYMALI PATLICAN DOLMASI
200 gr kıyma
1 avuç pirinç
1 kaşık salça
yedibahar otu
1 soğan
2 diş sarımsak
ve ben içine biraz margarin katıyorum ve hepsini bir güzel yoğurup patlıcanlarıma dolduruyorum..
Salçalı su ile pişiriyoruz..
11.4.13
5 dakikada çikolatalı pasta..
1 paket hazır pandispanya
yarım paket çikolata
1 paket çikolata sosu
1 paket pasta kreması
hindistan cevizi,süt
çikolata sosu ve krema paketin üstünde yazdığı gibi hazırlanır.
pastanın alt katına önce çikolata sos,sonra bolca krema sürülür.üstüne rendelenmiş çikolata dökülür ikinci kat kapatılır.Yeniden çikolata sos konur.Biraz soğuyunca hindistan cevizi ve rendelenmiş çikolata ile süslenir..
Bu tarifimi de Gelibolu17 me PDÇS etkinliğine gönderiyorum...
9.4.13
7.4.13
Çiriş Otu Yemeği
Ot yemekleri her zaman favorimdir.Tanışmamız çok uzun zamana dayanmasa da çok severek yediğim bir sebze.Tam da mevsimi.Ispanak gibi pişirilip yeniyor.Yumurtalısı da çok güzel oluyor.Denemeyenlere tavsiye ederim.
5.4.13
PATATESLİ POĞAÇA
HAMURU İÇİN
1 SU BARDAĞI YOĞURT
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
2 KAŞIK TEREYAĞ
1 PAKET KABARTMA TOZU
PUL BİBER,TUZ
2 YUMURTA BİRİNİN SARISI ÜSTLERİNE SÜRÜLECEK
TÜM MALZEMELER YOĞRULUR
İÇİ OLANA KADAR BUZDOLABINDA BEKLETİLİR.
İÇİ İÇİN;
2 PATATES
KURU DEREOTU
KARABİBER,TUZ
Patates rendelenecek diğer malzemelerle karıştırılacak,içlerine çiğden konulacak..
ŞEKİL VERİLİP,YUMURTASI SÜRÜLÜR ÖNCEDEN ISITILMIŞ 175 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİLİR..
Bu tarifimi Pdçs etkinliği için Gelibolu17 arkadaşıma gönderiyorum..
3.4.13
Zeytinyağlı Enginar..
Enginar tadı pek sevilmese de faydalı sebzelerden.Zaman zaman alıp pişiririm.Zeytinyağlısı en güzeli oluyor.
2 patates
1 soğan
yarım su bardağı bezelye
2 diş sarımsak
3 enginar
kuru dereotu
pul biber
soğan sarımsak zeytinyağda kavrulur.Diğer tüm malzemeler eklenir kavurmaya devam edilir.Ve en son suyu eklenip pişirilir..
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)