Muzlu biskuvi pastasi. Muhallebisi icin 1Lt sut. 2 kahve fincani
seker 2 kahve fincani pirinc unu 1 yemek kasigi nisasta
1paket vanilya 1 yemek kasigi Tereyag. Muhallebisi ha
zirlanir icine petibor biskuvi Kirilir. 1 adet muzlu dilimlenir. Strech film kaplanan kaseye muzlar dizilir ve karisim bosaltilir dolapta 5-6 saat bekletilir.
26.11.13
ÇİKOLATALI MİLFÖY
MİLFÖY HAMURU ÜÇ ŞERİTE KESİLİR.İÇİNE NUTELLA SÜRÜLÜP RULO HALİNDE SARILIR 200 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİLİR..
13.11.13
Aşure
Dün aşure mi yaptım çok şükür.Yapımı için eski tariflerime bakabilirsiniz..
http://morcafe.blogspot.com/2011/12/asure.html
9.11.13
VİŞNELİ MUHALLEBİ
muhallebisi için
1 lt süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yumurta
yarım su bardağı şeker
1 paket krem şanti
krem şanti hariç malzemeler karıştırılark pişirilir.Toz şanti eklenip mikserle çırpılır.
Vişneli Jölesi için..
yarım lt vişne suyu
3 kaşık nişasta
3 kaşık şeker..
1 lt süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yumurta
yarım su bardağı şeker
1 paket krem şanti
krem şanti hariç malzemeler karıştırılark pişirilir.Toz şanti eklenip mikserle çırpılır.
Vişneli Jölesi için..
yarım lt vişne suyu
3 kaşık nişasta
3 kaşık şeker..
2.11.13
Sütlü İrmik Topları..
7 kaşık irmik
7 kaşık şeker
3 su bardağı süt
Bütün malzemeler koyulaşıncaya kadar karıştırılıp pişirilir.Soğuyunca içine toz krem şanti konur ,çırpılır ve eller suyla ıslatılarak top top yapılır.arzuya göre hindistan cevizine ve kakaolu hindistan cevizi karışımına bulanır..Soğuk servis yapılır.
7 kaşık şeker
3 su bardağı süt
Bütün malzemeler koyulaşıncaya kadar karıştırılıp pişirilir.Soğuyunca içine toz krem şanti konur ,çırpılır ve eller suyla ıslatılarak top top yapılır.arzuya göre hindistan cevizine ve kakaolu hindistan cevizi karışımına bulanır..Soğuk servis yapılır.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)