27.4.10

patlıcanlı börek


3 adet yufka
3 adet patlıcan
2 adet sivri biber
2 adet kabukları soyulmuş domates
1 adet soğan

yarım su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
2 yumurta(birinin sarısı üstlerine sürülecek)

soğan ve biberler kavrulur içine küçük küçük doğranmış ve tuzlu suda bekletilmiş patlıcanlar eklenir ve onlarla birlikte kavrulma işlemi devam ettirilir..İstenilen kıvama gldiğinde domatesler,tuz ve karabiber ilave edilir..yarım su bardağı su ile pişirilir..
Yufkalar bütün şekilde açılır üstlerine yağ,süt ve yumurta karışımı sürülür...4 tarafından da biraz içeriye kıvrılarak kare şekli verilir..ve yufka 4 eşit parçaya bölünür..İçlerine soğumuş iç harcından konulup bohça,zarf şeklinde katlanır..Üzerilerine yumurta sürülüp susam veya çörek otu dökülerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir..

20.4.10

ıspanak kavurma


>yarım kilo ıspanak
1 soğan
1 çay bardağı pirinç
sıvıyağ,tuz,az miktarda su..
2-3 diş sarımsak

soğan ve sarımsak yağda kavrulur..ıspanaklar eklenir..daha sonra pirinci eklenir çok az su eklenir orta hararetli ısıda pişirilir..