27.1.14

tam bugday unlu peynir alti sulu peynirli pogaca

tam bugday unlu peynir alti sulu peynirli pogaca

2 yumurta (1 sari uste)
1 su bardagi peynir alti suyu
1 su bardagi sut
1 su bardagi siviyag
1 corba kasigi seker
1 paket yas maya ve tuz
aldigi kadar
yari yariya tam bugday ve normal un
sut ve peynir alti suyu hafif isitilir seker ve maya eklenir,mayanin erimesi beklenir ve diger malzemeler ilave edilir,sekil verip peynir eklenir 30 dk tepside mayalandiktan sonra yumurtasi surulur onceden isitilmis 200 derecelik firinda pisirilir




25.1.14

dereotlu peynirli kek




tuzlu kek sevenlere guzel bir tarif.hafta sonu kahvaltılari icin.
dereotlu ve peynirli kek
3 yumurta
1 su bardagi peynir alti suyu yogurt veya sutte olur
1 kabartma tozu
yarim su bardagi siviyag
peynir bolca dereotu ve tuz 
kek gibi onceden isitilmis firinda 180 derecede pisirilir

22.1.14

Ev yapımı bebek ekmeği

ev yapimi bebek ekmegi...corbalarin icine,kahvaltilara.lezzetli ve temiz bebek ekmeginiz 1-2 saatte tuketilmeye hazir..
2 su bardagi tam bugday unu
2 yemek kasigi yogurt
1 cay kasigi kuru maya
1 su bardagina yakin su

tum malzemeler yogrulur ve 30 dk dinlendirilir.200derecelik onceden isitilmis firinda 20 dk daha sonra 150 derecede 10 dk pisirilir.




16.1.14

Tam buğday unlu pisi

Tam buğday ununa devam:-)
Tam buğday unlu pisi yaptim bu kez. Tarif kızımla bana kadar ölçüyu arzunuza gore arttırırsiniz.
2 yemek kasigi yoğurt 
1 yumurta 
Yarim paket kabartma tozu 
Tuz ve yarim cay kasigi bal aldigi kadar tam buğday unundan hamur yapilip yarim saat dinlendirilir. Merdaneyle açılıp kareler kesilir ve kızgın yağda kızartılır.

15.1.14

Tam buğday unundan kakaolu -çikolata soslu kek

Tam buğday unundan kakaolu -çikolata soslu kek

3 yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
6 yemek kaşığı toz şeker
yarım paket kakao
1 su bardağı süt
kabartma tozu ve vanilin
aldığı kadar tam buğday unu

Bu unla yumuşacık bir kek elde ediyoruz.Hem de daha sağlıklı.Tuttum bu keki ben :)
önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirdikten sonra dilimleyip servis ederken çikolata sosunu döküyoruz..


Ev yapımı bebe bisküvisi ve yeni sayfam..

pekmezsiz,şekersiz bisküvi..
2 çay bardağı tam buğday unu
1,5 çay bardağı pirinç unu
yarım çay bardağı irmik
1,5 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı yoğurt

Hamuru yoğurdun suyu ile kıvama getiriyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.Buzdolabında kavanozda 15 gün durabilir..Soğuduktan sonra rondoda toz haline getirip saklamak çok daha mantıklı.İçine haşlanmış meyve püreleri,bebeğin ayına göre fındık ve ceviz gibi malzemeler eklenebilir.1 yaşına kadar şeker kullanmadığımız için muhallebilerine,yoğurduna,meyvelerine ya da kahvaltısına bu bisküvilerin üzerine pekmez ekleyebilirsiniz ...


Tüm bu tariflerimi eklediğim bebek yemekleri sayfama beklerim..


14.1.14

tam bugday unundan yalanci manti(tatar boregi)

tam bugday unundan yalanci manti(tatar boregi)

2 yumurta
2 su bardağı su
tuz ve aldığı kadar normal ve tam bugday unu karışık..
 Yoğrulup 4 bezeye ayrılıp ufak bir tepsi büyüklüğünde açılıp kesilir..Haşlanır.Kıyma ve soğan kavrulur..Haşlanan hamurlara önce sarımsaklı yoğurt sonra kıymalı harç dökülür.En üste de terey ağda yakılmış pul biber gezdirilir..