29.3.14

YİNG YANG KEK




Mor cafe bugün pek hamarat:-)
Kek sever kizima değişik bir kek yapma derdine düşünce aklima ying yang kek yapmak geldi. Nete baktım. Kimse yapmamış daha önce. İnternet aleminde ilk :-):-)
Kek bildiğimiz kek hamuru. Hamurun yarisini kakaolu yaptim. İlk once sade hamuru tepsinin yarisina döktüm. Diger yarisina bulaşmamasi icin eğimli tuttum ve kakaolu karisimi dokup kaşıkla sekil verdim. Ying yang kek oldu 

3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI SÜT
YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
KAKAO
VANİLYA
KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR TAM BUGDAY UNU


ACUKA




Hafta sonu kahvaltılarinizi acukayla tatlandırmaya ne dersiniz. Hemencecik yapiverdim. Soyle guzel bir karisik salçaniz varsa acukaniz muhteşem olacaktir. Taze taze azıcık yapiverin. Bitince yeniden yaparsınız:-)
3 dis sarımsak 
1 dilim tam bugday ekmeği ici 
2 yk kasigi ceviz 
3 yk karisik salça 
Yedi bahar 
Hepsini güzelce harmanlayin. Ben ilk once rondodan cektim. Sonra kaşıkla döve döve ezdim, tatlar birbiriyle özleşti 

28.3.14

izleyiciler sorunu

Arkadaşlar bloglarda genel bir izleyici sorunu var.Buna alternatif getirmiş Sevgili Değmesin Yağlı Boya..Bir bakın derim..Birbirimizi yeniden takip edebilelim...

ev yapimi yogurt


Bebegim ek gıdaya geçtiğinden beri yoğurdu evde kendim yapıyorum. Dışarıdan almıyoruz. 1 lt sütten yapıyorum tum aile yiyoruz. Bugün sizlerle nasil yaptigimi paylaşmak istedim. Yoğurdumuzu kati kivamli ve lezzetli oluyor. 1 lt günlük sütu markasi önemli değil. Sütu ısıtın. Serçe parmağınızi dokunduğunuzda 7 ye kadar sayacak kadar dayanabileceginiz adeta ısıran bir sıcaklık olacak.Ocaktan, mayalayacaginiz yere alin. Almadab once saracaginiz bezi serin altina. Sonra 3 kasik mayayi sütle sulandırıp ilitin ve tek bir noktadan süte dökün bir kez karıştırıp agzini kapatın. Sarın. 7 saat hic kıpırdatmadan bekletin. 7 saat sonunda sarsmadan buzdolabına kaldırın. Ertesi gun yenmeye hazir. Eger mayanız yoksa market yoğurdu ilk maya olabiliyor. Mayaladikca yoğurt kıvamıni buluyor. 6-7 mayalama sonunda mayanız ev yoğurdu mayası özelliğinde oluyor.

MOR LAHANA TURŞUSU VE SALATASI

Mor lahanalar doğranır.1 yemek kaşığı kaya tuzu ile ovulur ve kavanoza doldurulur.Aralara sarımsaklar serpilir..Kavanozun yarına kadar sirke konur diğer yarısı içme suyu ile doldurulur.1 hafta sonra yenmeye hazır..

27.3.14

Mim Mimi..

Uzun zamandır aktif olmamama rağmen beni unutmayan sevgili arkadaşlarım var.Deep tone onlardan biri.Ortadan kaybolup bir anda çıkıp ben Cacaron dediğimde hemen tanıyan Deep cim beni çok mutlu etti..:)

Mimin konusu takip ettiğin bloglar..

Açıkçası bu uzun süre zarfında ne kendi bloglarımla ne de diğer bloglarla meşgul olabildim.Bilenler biliyor kızımın ardından bir de oğlum girdi hayat yoluma :) Ve ben artık 2 çocuklu meşgul bir anneyim.Oğlumdan önce o kadar boş vaktim varmış ki haberim yokmuş.Şimdi yarım saatlik uykuya bile hasretim..

Gelelim okuduğum bloglara.Gelemedim bir türlü.
Bu kaybolduğum süre zarfında blogger arkadaşlarımın çoğu sessiz sedasız gitmiş yerine yeni insanlar gelmiş.Bir baktım ki ben kimseyi tanımıyorum :) Kimse de beni tanımıyor.Bağırıyorum ben cacaron ,ben yasamladans diye..Kim tanıyacak ki.Değiştirmeseydin blog isimlerini zırt pırt.İyi oldu sana :))

Listem uzun olsa da.Bir kaç bloğun yazısını gördüm mü hemen açar okurum..

Başta Deep :) 

Sonra Absalom

Derya Kuzusu

Kış Güneşi

Pozitif Pembe

Değmesin Yağlı Boya

Meryem'in Mutfağından

O bir Anne

Okuyan

Listem düşündükçe uzuyor :)Okuduğum ve ismini sayamadığım tüm arkadaşlarıma da selam olsun.Ben hala faal bir blog takipçisiymişim :) Bu mimin ana fikri budur !


DİĞER BLOGLARIM TONTİRİKLER VE TONTİRİK TARİFLER


26.3.14

Kuru Patlıcanlı Patates Yemeği


Dilim dilim kesilmiş kuru patlıcanlar bol su ile yıkanır.
Soğan kavrulur.100 gr kuzu kıyma ilave edilip kavrulmaya devam edilir.Salçası eklenir.Patates ve patlıcanlar eklenir kavrulur.Ve en son çok az su ve tuz ilave edilir önce hararetli sonra kısık ateşte pişirilir.

peynirli domates dolması..


Domatesleri İkiye bölüp içlerini çıkarıyoruz.İçine peynir(kaşar peynir rendesi eminim daha hoş olacaktır),bir tutam köri,bir tutam fesleğen,tuz ve bir parça sıvıyağ karışımından oluşan harcı koyup 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişiriyoruz...

BEBEK YEMEKLERİ BLOĞUMA BEKLERİM

http://tontiriktarifler.blogspot.com.tr/

HAVUÇLU KEREVİZ SALATASI



1 kereviz 

1 havuc 1 dis sarımsak rendeleni. 

Yoğurt ve 1 kasik mayonez karıştırılır. Tuz ve zeytinyağı 

ilave edilir.Servise hazir:-)

24.3.14

Sütlaç


1 çay bardağı(ajda) pirinç
4 bardak süt
4 bardak su
1 dolu dolu yemek kaşığı pirinç unu
5 yemek kaşığı şeker

Pirinç yıkanıp 4 su bardağı su da haşlanır suyunu çekince süt eklenir.Biraz kaynatılıp su ile sulandırılmış pirinç unu eklenir ve 5 dk kaynatılır.En son şeker ilavesi yapılır bir taşım kaynatılıp kapatılır.Kaselere dökülür.Ilınınca buzdolabına kaldırılır..

22.3.14

Fındıklı Hanımeller Bisküvi :)

Yaparken bu tadı hayal etmiyordum ancak tam da böyle oldu ya da acıbadem kurabiye lezzetine çok yakın bir tad da düşünebilirsiniz..

2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı pudra sekeri
yarım su bardağı sıvıyağ
1 kavanozdan biraz yenmiş fındık ezmesi
2 kaşık nişasta
bir kabartma tozu
vanilya
1 yumurta ve aldığı kadar un

tüm malzemeler karıştırılıp şekli verilip 170 derecede pişirilir.

21.3.14

KIRMIZI PANCAR SAPI YEMEĞİ

Ispanak veya pazı seviyorsanız kirmizi pancar sapı yemeğini de seveceksiniz. Soğanı kavurun,once doğradiginiz pancar saplarini ve yapraklarini sonrada pirincini ekleyin. Tuz ve çok az su ilavesiyle kısık ateşte pişirin.Sarimsakli yoğurt ile süper olur.

19.3.14

YULAF EZMELİ KURABİYE

Okuldan gelecek kuzularınıza siz de benim gibi sürpriz yapmak isterseniz buyrun tarifime..

1 su bardağı yulaf ezmesi
5 yk şeker
1 yumurta
1 kabartmaz tozu
1 vanilya
1 tutam tarcın
2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
Aldığı kadar tam buğday unu

Tüm malzemeler yoğrulur.170 derecelik fırında 10-15 dakika çok fazla sertleşmesini beklemeden pişirilir.Çıkınca sertleşiyor çünkü.

Sözde kızıma yaptım ama o gelmeden 3 tane götürdüm bile :)


18.3.14

Tam bugday unlu zeytinli pogaca


3 su bardağı tam bugday unu 
1 paket instant maya 
1 su bardağı ilik süt 
2 yk eritilmis ilik tereyag 
1 yk seker ve tuz 

Unun ortasi havuz şeklinde açılır. Seker tuz süt ve yag eklenir yoğrulur. 30 dk ustu kapatılır bekletilir.sekli verilip zeytin eklenir. Yumurta sarisi sürülür ve önceden ısıtılmış 180 derecelik firinda pişirilir.

4.3.14

Mor cafe usulu buğday corbasi


Haslanmis buğday 
1 patates 
1 soğan 
Kereviz sapi 
Kuru reyhan
Salca tuz
Soğan ve patates kavrulur. 1 yk un ve salca eklenir, buğday ve reyhan, kereviz sapi ilavesi ile mis gibi pişirilir .

3.3.14

sebze corbası

Vitamini bol sebze corbasi 

Kereviz 


Patates 


Biber 


Havuc 


Maydanoz


Kereviz sapi 


Kirmizi mercimek


Bulgur


Sarimsak haşlanır. Blendirlanir.tere yagda yakilmis nane 


gezdirilir. .

2.3.14

SALÇALI LOR

Biber salcasi ve baharatlarla kavrulup kahvaltida paylasilir.

YUMURTA KAVURMA

Yumurtalar haşlanır, ikiye bölünüp tereyagda baharatlarla kavrulur