19.6.13

ZEBRA KEK

Zebra keki yapmayan yoktur herhalde ama ben ilk kez yaptım ..İlk denemede de gayet güzel oldu şekli ..




2 yumurta
1 su bardağından biraz fazla şeker
2 su bardağı yada biraz daha fazla un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yarım su bardağı maden suyu
yarım su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 kaşık kakao

165 derecelik fırında pişirdim..Hazırladığım karışımı iki eşit parçaya böldüm..birini sade bıraktım diğerine kakao ekledim..tepsinin dibini yağladım,tam ortasına bir kepçe sade kek hamuru onun üzerine kakaolu kek hamuru döktüm,sırayla bu işlemi tekrarladım..Bıçakla ortadan başlayarak baklava dilimi yapar gibi çizdim..

18.6.13

Tarhana yapım aşamaları..






Geçen hafta pazartesi günü hamurunu yoğurduğum tarhanayı tam 8 gün bekletip dün kurumak 
üzere döktüm..Aldığı son hal bu..Yarın hepsini rondodan çekip 1-2 gün güneşte bekletip tamamen 
kuruyuncaya kadar da odada bekletip bez torbalara koyup kaldıracağım..

13.6.13

Çilek Reçeli...

1,5 kilo çilek
1,5 kilo şeker
yarım limondan biraz fazla limon suyu

Çilekler ayıklanır.Üzeri şekerle kaplanıp kısık ateşte kaynamaya bırakılır..Üzeri köpüklenince köpükler alınır..Altı biraz daha açılır ve 15 -20 dakika sonra limon suyu eklenir..

Ve kaşıkla bir tabağa alınıp olup olmadığı test edilir..Koyulaşmışsa kapatılır..Çok kaynatılırsa rengi kararır..

YOĞURTLU SEMİZOTU

SEMİZOTU
1 SALATALIK
SIVIYAĞ
YOĞURT
ARZUYA GÖRE SARIMSAK (BEN KOYMADIM)

SALATALIK RENDELENİR..SEMİZOTU İNCE İNCE DOĞRANIR VE YOĞURT VE SIVIYAĞ İLE KARIŞTIRILIP SERVİS EDİLİR..

12.6.13

DOMATESLİ VE PATATESLİ ET SOTE..

300 GR KUŞBAŞI ET
3 ADET PATATES
1 SOĞAN
4 ADET DOMATES

ETLER DÜDÜKLÜDE HAŞLANIR..PATATESLER KIZARTILIR.SOĞAN KAVRULUR..RENDELENMİŞ DOMATESLER EKLENİR...KIZARAN PATATESLER İLAVE EDİLİR EN SON DÜDÜKLÜDEKİ ETLER VE SUYU EKLENİR..HEP BİRLİKTE BİR TAŞIM KAYNATILIR..

10.6.13

Tarhana..


Normalde her sene ağustos gibi yaparım tarhanamı ancak bu kez hamileliğimin son ayları olması sebebiyle dün yoğurdum hamuru..Umarım kolayca ve çok yorulmadan bitirebilirim..

2,5 kilo domates
1 kilo kırmızı biber
1 kilo soğan
yarım kilo yeşil köy biberi
1 paket yaş maya
kuru dere otu
1,5 kilo süzme yoğurt
yedi bahar otu
5-5 kaşık karışık salça
tuz,5 kg un

domates,soğan ve biberler doğranıp haşlanır..blendırdan geçirilir..mayası eklenir..ılınınca yoğurt ve baharatlar eklenir..Ve unla beraber yoğrulmaya başlanır..Ben 5 kilo un kullandım..Bu şekilde 7-8 gün bekleyecek ondan sonra dökülecek ve kurutulacak..Aşamalarını paylaşırım..Sevgiler..

Beklerken her gün karıştırıp kabarıklığını indirmelisiniz...