29.1.13
ELMA ŞEKERİ
2 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI SU
1 TATLI KAŞIĞI LİMON
YARIM ÇAY KAŞIĞI GIDA BOYASI
ŞEKER VE SU KARIŞTIRILARAK KAYNATILIR.KAYNAMAYA BAŞLAYINCA GIDA BOYASI EKLENİR.KIVAMI TUTUNCA LİMONU EKLENİR.BİR TAŞIM DAHA KAYNATILIR.ELMALARA ŞİŞLER GEÇİRİLİP KARIŞIMA BULANIR.YAĞLI KAĞIT ÜZERİNE ÇIKARILIP SOĞUMAYA BIRAKILIR..
15.1.13
PATATES OTURTMASI..
KIYMALI HARCI HAZIRLANIR İLK ÖNCE.
1 soğan,1 biber,kavrulur,kıyması eklenir,karabiber,pul biber ve tuz ile kavrulur.salça ve kabukları soyulmuş doğranmış domates eklenir.Altı kısılıp pişmeye bırakılır.
Diğer tarafta patatesler halka doğranır fırın tepsisine bir kat dizilir.Ardına kıymalı harç dökülür,en üste halka halka kesilmiş patatesler dizilir 200 derecelik fırında pişirilir..
10.1.13
Şıpsi
Malum her gördüğümü canım istiyor bu aralar.Geçenler Kanal D Mutfağım programında gördüm bu tarifi.Çerkez yemeği.Dün de denedim.Hoşuma gitti.Ancak sıcak sıcak hemen yenilmeli.Sonradan servisi güzel olmuyor.
Tavuk baget
3 kaşık mısır unu
3 kaşık buğday unu
1 soğan,2 diş sarımsak,salça,tereyağ
Soğan ve sarımsak yağda kavrulur.Salçası eklenir.Ve temizlenmiş bagetler eklenir.Kaynamaya bırakılır.Pişen bagetler bir kenara alınır.Suyun soğuması beklenir.Diğer tarafta mısır unu ve buğday unu yağsız tavda kavrulur.Üzerine yavaş yavaş soğuk tavuk suyu ilave edilir..Pişince tavuk bagetin üzerine gezdirilir.Arzuya göre en üste pul biberli tereyağ dökülür..
Tavuk baget
3 kaşık mısır unu
3 kaşık buğday unu
1 soğan,2 diş sarımsak,salça,tereyağ
Soğan ve sarımsak yağda kavrulur.Salçası eklenir.Ve temizlenmiş bagetler eklenir.Kaynamaya bırakılır.Pişen bagetler bir kenara alınır.Suyun soğuması beklenir.Diğer tarafta mısır unu ve buğday unu yağsız tavda kavrulur.Üzerine yavaş yavaş soğuk tavuk suyu ilave edilir..Pişince tavuk bagetin üzerine gezdirilir.Arzuya göre en üste pul biberli tereyağ dökülür..
7.1.13
MAYDANOZLU POĞAÇA
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
2 KABARTMA TOZU
2 YUMURTA (1 NİN SARISI ÜZERİNE)
BOLCA MAYDANOZ,BOLCA BEYAZ PEYNİR
1 KAŞIK SİRKE
ALDIĞI KADAR UN
Tüm malzemeler yoğurulur.Şekil verilir.Yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir..
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
2 KABARTMA TOZU
2 YUMURTA (1 NİN SARISI ÜZERİNE)
BOLCA MAYDANOZ,BOLCA BEYAZ PEYNİR
1 KAŞIK SİRKE
ALDIĞI KADAR UN
Tüm malzemeler yoğurulur.Şekil verilir.Yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir..
4.1.13
CA Sandoz..
Küçükken çok hastalanırdım ben,tıpkı şimdi ki gibi.Ve doktorlar hep calsiyum sandoz yazardı..Coss diye eritirdik su da..:))Şimdi vermiyorlar nedense çocuklara..Gidip alasım geldi :)Hem hamilelikte de kullanılabiliyormuş..Belki işe yarar.Zira öleceğim.Ne limon,ne mandalina ,ne portakal kar etmedi ...
Silgi..
Bir icat ancak bu kadar zorlar bir insanı..Resmen imtihan halindeyim:Bu aralar silgiyi icat eden arkadaşla aramız bozuk..Silme dedikçe inadına siliyor çocuk ya.Ve o silgi çöpleri beni deli ediyor.Uçuyor her yere..Ben her gün temizlik yapmak zorunda mıyım? Silmesek de karalasak olmaz mı? :)
SİLGİ : Silgiyi ilk defa 1736’ da Avrupa’ ya getiren, Fransız kaşif ve bilim adamı Charles Marie de la Condamine’ dir. Bu aslında, Güney Amerika’ da yerli kabilelerin oyun için ve tavuk tüyü gibi şeyleri vücutlarına yapıştırmak için kullandıkları bir maddeydi. Avrupalılar bunu kullandı fakat bir süre sonra çürüdüğü için kullanışlı olmadı. 1839’ da Charles Goodyear, kauçuğu işlemenin ve dayanıklı kılmanın yolunu buldu. Bugün kullandığımız silgilere şekil vermiş oldu.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)