ARKADAŞIMIZ 2 TARİFLE ARAMIZDA KATILIMI İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM..ELLERİNE SAĞLIK..
TARİF NO :04
TARİF ADI :HÜNKAR BEĞENDİ
TARİFİ GÖNDEREN:MUTFAKTAKİ RÜYA
Herkese iyi hafta sonları diliyorum.Patlıcanlı yemekleri çok sevdiğimi her fırsatta söylüyorum.Bu yemeği yapalı çok oldu ,yayınlamak bugüneymiş.
MALZEMELERİMİZ:
-3 Patlıcan
-2 çorba kaşığı un
-3 Çorba kaşığı margarin
-2Su bardağı süt
-3 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
-Yarım limon
-Tuz ,karabiber
-500 Gr kuşbaşı kuzu eti
-2 Soğan
-2 Domates
-2 Çorba kaşığı margarin
YAPILIŞI:
-Patlıcanları yıkayıp ,kuruladıktan sonra ateşte közleyelim.Kabuklarını soyduktan sonra renginin beyaz olması için 15 dk limonlu suda bekletelim..Patlıcanların suyunu sıkıp ince ince kıyalım..
-Kısık ateşte margarini tencereye alalım ve unu ilave edip kavuralım.
-Kıyılmış patlıcanlarıda tencereye alalım.
-Tahta kaşıkla devamlı karıştırdıktan sonra soğuk sütü ilave edelim.
-Tuzuda ilave edelim.
-Sütü patlıcanlara iyice yedirerek koyu bir bulamaç elde edelim.
-Tencereyi eteşten aldıktan sonra kaşar peynirini ilave edelim.Ve beğendiyi servise hazır hale getirelim.
-Diğer yandan eti,yemeklik doğranmış soğanı,margarini tencereye alıp 1 su bardağı su ile 15-20 dk pişiriyoruz.Küçük doğranmış domates,tuz,karabiber ,bir bardak sıcak su ilave ederek Tencerenin kapağını kapatıyoruz.Kısık ateşte yaklaşık bir saat pişiriyoruz.Servis tabağımıza Etimizden alıp etrafınada beğendiyi yerleştirerek servis yapıyoruz.AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder