TARİF NO :05
TARİF ADI :PATATES HAVUÇ PÜRELİ TAS KEBABI
TARİFİ GÖNDEREN:MUTFAKTAKİ RÜYA
BU GÜZEL TARİF İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER..
-500 Gram kuşbaşı doğranmış hindi eti
-2 Soğan
-7 Diş sarımsak -isteğe göre arttırılabilir veya azaltılabilir-
-1 Domates
-1 Yemek kaşığı domates salçası
-2 Yemek kaşığı sıvıyağ
-Tuz
PÜRE İÇİN:
-6 Adet patates -miktarı arttırılabilir-
-4 Adet havuç-miktarı arttırılabilir.-
- 1Yemek kaşığı tereyağ
-4 Diş sarımsak
-Tuz
-Karabiber
YAPIMINA GELİNCE:
Sıvıyağda soğanı ve hindi etini biraz kavuruyoruz.Et suyunu salıp çekince sarımsak ve domates ile salçayı ilave ediyoruz.Güzelce kavurup üzerine çıkıncaya kadar su ilave ediyoruz.Orta ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
Diğer taraftan patates ve havuçları haşlıyoruz.Haşlama işleminden sonra patates ve havuçları püre haline getiriyoruz. Pürenin içine tereyağ,sarımsak,tuz ve karabiberi ilave ediyoruz.
Servis tabağımıza püremizi alıyoruz.Üzerine hindili karışımdan koyarak servis yapıyoruz.AFİYET OLSUN.
Selamlar arkadaşım rtkinli kolay gelsin davetiye almadım ama çorbada tuzumuz olsun dedim soslu patates gönderiyorum almak istersen hazır tarif
YanıtlaSiletkinlik için kimseye davetiye gönderemedim ne yazıkki..sadece bloğumda yayınladım..Çok teşekkür ederim katılımınız için..
Sil