Tarhanam 1 haftalık zorlu bir uğraştan sonra nihayet öğütülmüş bir şekilde kuruma aşamasında.Evin içinde gerçekten çok zahmetli oluyormuş.Ev fazla dağılmadı ama o yoğun ekşime kokusu hala evin içinde hissediliyor.Özellikle hamurun kurutulması için serilme aşaması oldukça yorucu.1 günümü sadece bu iş için ayırdım desem yalan olmaz.
Biraz fazla oldu ama rengi kokusu çok güzel..Malzemeleri ise şöyle :
1,5 kilo domates
1,5 kilo kırmızı biber
1 kilo soğan
1,5 kilo yoğurt
1 paket yaşmaya
2 yumurta
1 demet maydanoz
yedi bahar baharatı
yaklaşık 6-7 kilo un .
tuz
Domates,biber ve soğanı doğrayıp haşladım.haşlarken içine bir demet maydanozu demet şeklinde kokusunu vermesi için ekleyip malzemeler pişince çıkardım.Tüm malzemeleri rondodan geçirdim.Leğenin içine ekledim,üstüne yumurta,maya,yoğurt,baharat ve tuzu da ilave edip aldığı kadar unla yoğurdum.Temiz bir bezle örterek yaklaşık 6 gün ekşittim.Bu süre içinde sabah akşam kabardıkça yoğurdum.
Ekşidiğine karar verdiğimde belki bir kaç gün daha bekletilebilirdi ama ben sabredemedim.
Kaşık yardımıyla sofrabezine dizip kurudukça altüst ettim.Çarşaf ıslandığı için çarşaflarını da değiştirdim bir kez.2 gün arayla robottan geçirip iyice kuruması için toz halinde beklettim.
afietle yee :)) sevmem tarhana :)
YanıtlaSiloff ellerine sağlık canım amma uğraşmışın ama değmiş,güle güle afiyetle yiyin inşallah :)
YanıtlaSilHarika görünüyor,ellerine sağlık canım afiyetle güle güle yiyin inşallah :)
YanıtlaSilellerinize sağlık ağız tadıyla yiyin inşallahhh
YanıtlaSilbu ne hamaratlık :)) valla iyi cesaret seninki...ellerine sağlık demek düşüyo bana :))
YanıtlaSilValla imrendim bende.Ellerine sağlık.Güle güle afiyetle yiyin canım.
YanıtlaSil