27.3.09
ÇERKEZ TAVUĞU
MALZEMELER :
2 adet tavuk göğsü
300-400 gr ceviz içi
3 dilim bayat ekmek
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
kırmızı toz biber
tavuk suyu
HAZIRLANIŞI:
Tavuk göğüslerini haşlayıp didikliyoruz.Haşladıktan sonra suyu bir kenara ayırıyoruz.Cevizi iyice ezip parçaladığımız bayat ekmek içi ile tavuk suyu dökerek karıştırıyoruz.Sarımsak ve bahartları da ekleyip tuzunu koyuyoruz,muhallebi kıvamına getiriyoruz.Tavuğu karabiber ve tuzla lezzetlendirip bu karışımın yarısını tavukla yoğuruyoruz.Servis tabağına alıp üstüne kalan karışımı döşeyip.En son tereyağ ve kırmızı toz biber gezdiriyoruz..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
çerkez kızıyım der dururum ama hala soranlara çerkez tavuğu tarifi veremiyorum.sayende oda olacak.:)
YanıtlaSil