23.1.12

profiterol


PROFİTEROL

Hamuru için;
1,5 su bardağı su
100 gr. margarin
1 su bardağı un
4 adet yumurta
yarım çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı şeker

İç Kreması için;
2,5 su bardağı (500 ml) süt
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2 yumurta sarısı

Hamurunun Yapılışı; suyu koyun ve kaynatın.Su kaynayınca margarini ekleyin
Margarin eriyince un, tuz ve şekeri ekleyin ve hızlıca karıştırın.göz göz olunca altını kapatın ve 5-10 dk bekleyin.
Karışım ılınınca yumurtaları teker teker ekleyin. Her bir yumurtayı ekledikten sonra elinizle iyice yoğurun .Bir yumurta karışıma iyice karıştığında diğer yumurtayı ekleyerek işlemi tekrarlayın.
10 dk dinlendirin.
Tepsinizi yağlayın. tatlı kaşığı ile alarak, 2 cm. aralıklarla dizin.
Önceden 180 derece ile ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

İç Kremanın Yapılışı;
Vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve vanilyayı ekleyin.

İçlerini çay kaşığı yardımıyla doldurdum ,sıkma torbam olmadığı için ,üstüne de hazırladığım çikolatalı puding döktüm :)

Bu tarifimi Çay-Kahve Bahane etkinliğinin yeni ev sahibesi Mutfak İncisi'ne gönderiyorum..Kolaylıklar diliyorum..

4 yorum:

  1. Teşekkür ediyorum tarifiniz yayında ellerinize sağlık. Her zaman beklerim.

    YanıtlaSil
  2. nefis gorunuyor. Yemek konusunda cok berbatim ama profiterol yapabiliyoruuum :) valla olsada yesek yani.

    Mail adresini verirsen bloguma davetiye gonderiyim ;)

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler mutfak incisi..

    Ayşecim yorumunu okumadan önce face ten mesaj çektim ben de sana :)))

    YanıtlaSil
  4. çok severim ve severek yaparım ellerine emeklerine sağlık sevgilerimle...

    YanıtlaSil