24.4.09

kaşarlı köfte - kabak graten


Kaşarlı Köfte için ;

yarım kilo köftelik kıyma
1 baş soğan
bayat ekmek içi
1 yumurta
Arzuya göre baharatlar (yenibahar-kimyon-karabiber-kekik )
Tuz
ve köftelerin ortasına koymak için kaşar peynir..

Köfte harcı yoğurulur..Her bir köfte içine kare kesilmiş kaşar peynir konularak üstleri kapatılır..Ve fırında pişirilerek afiyetle yenir...

Kabak Graten...

1 kg kabak
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı margarin veya tereyağ..
üstü için kaşar peyniri...

Tamamen soyulup kesilmiş kabaklar haşlanır..suyu süzülür..Fırın tepsisine dökülüp çatalla ezilir..Diğer tarafta un margarinde kavrulur ve çırpma teli yardımıyla sütü ilave edilir..Kaynadıktan sonra karabiber dökülerek altı kapatılır...Hazırlanan beşamel sos kabakların üstüne yayılır..En üste de kaşar peyniri rendesi dökülerek önceden ısıtılmış fırına verilir..

2 yorum:

  1. ellerine saglık canım.benimde akşam misafirim geliyor ne yapsam diye düşünüp duruyordum.sonunda buldum.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. saol canım ben de dün akşam yaptım misafirlerime :)

    YanıtlaSil